Gwiazdy

Tylko u nas! Rafał Zawierucha prosto z amerykańskiej premiery "Pewno razu... w Hollywood"

Polska premiera najnowszego filmu Quentina Tarantino „Pewnego razu…w Hollywood” już 16 sierpnia. W Stanach Zjednoczonych premiera odbyła się 22 lipca. W studiu Dzień Dobry Wakacje gościliśmy Rafała Zawieruchę, polskiego aktora, który w filmie wcielił się w rolę Romana Polańskiego.

"Once Upon a Time in Hollywood" - o czym opowiada film?

Wiadomość o tym, że polski aktor Rafał Zawierucha z Kielc zagra w najnowszym filmie Quentina Tarantino, rozbudziła w ubiegłym roku całą Polskę. Rafał Zawierucha wcielił się w rolę Romana Polańskiego w filmie „Once Upon a Time in Hollywood”. Jego pierwszą żonę, Sharon Tate, zagrała Margot Robbie znana z takich produkcji jak "Wilk z Wall Street" czy "Ja, Tonya".

W "Once Upon a Time in Hollywood” Leonardo DiCaprio zagra jedną z głównych ról, a tłem całej historii mają być tragiczne wydarzenia z 1969 roku. W tym roku z rąk sekty Charlesa Mansona zginęła Tate i czwórka jej przyjaciół.

>>>Zobacz też: "Pewnego razu... w Hollywood". Dlaczego polska premiera została przesunięta?

Duma i wdzięczność polskiego aktora

Rafał Zawierucha widział film dwukrotnie. Pierwszy raz podczas Festiwalu Filmowego w Cannes, drugi raz podczas premiery filmu 22 lipca w Stanach Zjednoczonych. Jak czuje się po premierze "Once Upon a Time in Hollywood"?

To były niezwykłe emocje, wrażenia. Cieszę się, że mogę być częścią tak wybitnej ekipy i tak wielkiej produkcji Tarantino. Rozpiera mnie duma i wdzięczność.

- zdradził Rafał Zawierucha w studiu Dzień Dobry Wakacje.

Czy aktor utrzymuje kontakty z Bradem Pittem czy Leonardo DiCaprio?

Oni są bardzo zapracowani, ale wiem, że ich drzwi są dla mnie zawsze otwarte. Z Margot mieliśmy niesamowity przelot. Doskonale się rozumieliśmy grając parę. Spotykaliśmy się również poza planem. Margot zaprosiła mnie na Święto Dziękczynienia, więc to było dla mnie takie duże wydarzenie.


>>>Zobacz też: Rafał Zawierucha zaprosił nas do rodzinnego domu. Aktor ma aż 23 rodzeństwa!

>>>Tajemnice zbrodni Charlsa Mansona.<<<

Filmografia Rafała Zawieruchy:

  • 2010: Nowa (serial TV), odcinek 2 jako boy hotelowy
  • od 2011: Przepis na życie (serial TV) jako Kuba, asystent Poli
  • 2011: Księstwo jako Zbyszek Pasternak
  • 2011: Siła wyższa (serial TV) jako Franek
  • 2012: Ostatnie piętro
  • 2014: Bogowie jako Romuald Cichoń
  • 2014: Miasto 44 jako Berlingowiec
  • 2014: Jack Strong jako czołgista
  • 2014: Obywatel jako delegat
  • 2014: Wkręceni jako kamerzysta
  • 2018: Trzecia połowa (serial TV) jako piłkarz Zawierucha
  • 2019: Once Upon a Time in Hollywood jako Roman Polański


Co sądzisz o tym artykule?
89
8
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0