Niedawno w Dzień Dobry TVN mówiła o ćwiczeniach, które wykonuje, by mieć zgrabną sylwetkę, a dziś w naszej kuchni zdradziła sekrety swojej diety. Co jada Anna Mucha? Czy to prawda, że zajda się białym pieczywem? W kuchni Dzień Dobry TVN towarzyszyła jej dietetyk Justyna Marszałkowska-Jakubik. Skorzystajcie z jej przepisów!
Kuchnia studencka stała się już legendarna. Na szczęście w naprawdę skrajnych sytuacjach pomocą służą rodzice. Jak będzie wyglądało studenckie życie Agnieszki Kaczorowskiej? Czy na co dzień na jej stole gościć będzie makaron z ketchupem i słynne studenckie parówki? Czy może liczyć na wsparcie bliskich? W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy ją razem z mamą Anną Bugajską.
Nie samym weekendem człowiek żyje! Dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan postawił na soczyste mięso, którego przygotowaniem możemy zająć się w wolnych chwilach podczas leniwej dwudniowej laby. Motywem przewodnim dzisiejszej kuchni była szynka wieprzowa. Zobacz, jak sprytny mistrz Andrzej upiekł dwie pieczenie na jednym ogniu.
Anna Starmach zainspirowana obrazem abstrakcjonisty Wassily'a Kandinskiego "Color Study of Squares", w kuchni Dzień Dobry TVN, postawiła na zawijańce - rolady, kajzerki i kulki ryżowe.
Masło sklarowane stosuje się w kuchni od 4000 lat. Metodę jego oczyszczania wynaleziono w Indiach. Oczyszczone masło można bardzo długo przechowywać, nie jełczeje, nie podnosi poziomu cholesterolu we krwi. Masło sklarowane ma właściwości przeciwwirusowe, jest bogate w witaminy: A, D E, K. Zapraszamy na maślaną kuchnię Moniki Mrozowskiej-Szaciłło i Maciej Szaciłło. Wypróbuj ich przepisów!
W kuchni Dzień Dobry TVN Dominika Gwint, aktorka znana z filmu „Galerianki”, a obecnie z serialu „Przepis na życie”, razem z dwiema przyjaciółkami i współlokatorkami – Martą Tyszko i Kariną Przybyszewską przygotowały krem z pomidorów, muszle ze szpinakiem , fetą i kurczakiem.
Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło napisali kolejną książkę, która w księgarniach pojawi się 9 listopada. "Przemytnicy na wakacjach” to kontynuacja książki „Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy”. W książce znajdziecie przepisy na dania z różnych stron świata.