Materiał promocyjny

Co jada Anna Mucha? Sekrety jej diety!

Niedawno w Dzień Dobry TVN mówiła o ćwiczeniach, które wykonuje, by mieć zgrabną sylwetkę, a dziś w naszej kuchni zdradziła sekrety swojej diety. Co jada Anna Mucha? Czy to prawda, że zajda się białym pieczywem? W kuchni Dzień Dobry TVN towarzyszyła jej dietetyk Justyna Marszałkowska-Jakubik. Skorzystajcie z jej przepisów!

Zdjęcie: Bartosz Krupa/ East News

Jajko sadzone w papryce

Składniki:

1 kawałek papryki

1 jajko

koperek lub pietruszka

odrobina oleju

pieprz, sól

Przygotowanie:

Paprykę przekroić w poprzek – wykroić „obręcz” w formie kwiatka, lekko podsmażyć na patelni, na rozgrzaną patelnię do papryki wlać jajko, doprawić do smaku, udekorować listkami pietruszki.

Składniki:

150 g dyni

100 g mięsa z piersi kurczaka

1 łyżka oleju lub oliwy

1 ziemniak

gałka muszkatołowa

ziele angielskie

liść laurowy

majeranek

pieprz, sól

Przygotowanie:

Dynię pokroić w kostkę i udusić z łyżką oliwy i odrobiną wody na patelni, w oddzielnym garnku ugotować wywar drobiowy, do wywaru dodać dynię oraz obranego i pokrojonego w kostkę ziemniaka. Gotować aż ziemniaki będą miękkie, doprawić gałką, majerankiem oraz solą.

Makaron zapiekany ze szpinakiem

Składniki:

100 g świeżych liści szpinaku

60 g makaronu pełnoziarnistego

3 łyżki startego sera parmezan

3 łyżki śmietanki

2 ząbki czosnku

garść pomidorków koktajlowych

gałka muszkatołowa

pieprz, sól

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente, szpinak udusić ze śmietanką i czosnkiem, doprawić pieprzem, gałką i solą. Do naczynia wyłożyć makaron i zalać szpinakiem, ułożyć pomidorki, posypać startym serem - zapiekać około 10-15 minut.

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości