Materiał promocyjny

Czekoladowy blok Agnieszki Kaczorowskiej

Kuchnia studencka stała się już legendarna. Na szczęście w naprawdę skrajnych sytuacjach pomocą służą rodzice. Jak będzie wyglądało studenckie życie Agnieszki Kaczorowskiej? Czy na co dzień na jej stole gościć będzie makaron z ketchupem i słynne studenckie parówki? Czy może liczyć na wsparcie bliskich? W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy ją razem z mamą Anną Bugajską.

Zdjęcie:Piotr Bławcki / East News

Blok czekoladowy Agnieszki Kaczorowskiej

Składniki:

1 margaryna

4 łyżki kakao

Pół szklanki wody

2 szklanki cukru

Mleko w proszku

Herbatniki

Sposób przygotowania:

W garnuszku rozpuszczamy margarynę, cukier i wodę. Całość lekko studzimy i dodajemy kakao. Do tego powoli wsypujemy mleko w proszku cały czas mieszając. To dość trudna czynność, bo masa gęstnieje i stawia opór. Do gotowej, gładkiej masy wsypujemy pokruszone herbatniki.

Blaszkę wykładamy folią spożywczą i wylewamy na nią gotową masę z herbatnikami. Wkładamy do lodówki, aby zastygła. Po wyjęciu otrzymamy przepyszny blok czekoladowy, który można kroić w kawałeczki jak batoniki.

Szpinakowe zawijasy, czyli naleśniki mamy

Składniki:

Naleśniki

Woda

Mleko

Jajka

Mąka

Margaryna lub olej roślinny

Sposób przygotowania:

Z mąki, jajek, mleka i wody wyrabiamy dość gęste ciasto naleśnikowe. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni.

Farsz naleśnikowy

Składniki:

Szpinak liściasty

4 jajka na twardo

Ser feta ( kostka)

Czosnek

Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szpinak gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy i siekamy. Dodajemy pokrojone jajka oraz ser. Farszem wypełniamy naleśniki i zawijamy.

Całość posypujemy parmezanem.

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości