Czym nakarmić dziecko po zejściu ze stoku?
W Szklarskiej Porębie w pobliżu Ski Arena Szrenica stanęło miasteczko TVN. Jedną z osób, które można było w nim spotkać był Piotr Kucharski. Kucharz przygotował dania, które z pewnością zasmakują dzieciom szalejącym na stokach. - Tutaj mamy mnóstwo kolorowych warzyw, do tego dorzucam Sokoliki Foodbolówki. (...) I przez chwilkę to jeszcze podgrzewamy i mamy Sokoliki Foodbolówki z pysznymi warzywami - mówił w Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski.
Kucharz przygotował również risotto. - Risotto z warzywami i z pesto. Ja to połączę z polędwicą wołową. Dania dla dzieciaków niekoniecznie nam się kojarzą z wołowiną, ale chcemy, żeby dzieciaki coś próbowały, coś innego, nie tylko kurczak - stwierdził kucharz.
Śniadanie na stoku. Co podać dziecku?
Jedzenie dla dzieci musi być także bezpieczne. - Tutaj mamy gwarancję, że to jest bez antybiotyków. Sokoliki i wszystkie wędliny są bez konserwantów (...)- wyjaśnił Piotr Kucharski. A co zaproponować dziecku na śniadanie? - Kompletne śniadanie. Kolorowa jajecznica na Sokolikach, na szyneczce, też bez konserwantów. Do tego jeszcze chlebek i mamy kompletne śniadanie - dodał.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki znajdziesz w serwisie Player.pl.
Zobacz także:
- Ciastka na rauszu z białą czekoladą, czarną porzeczką i mango - przepis Andrzeja Polana
- Racuchy z jabłkami - przepis Katarzyny Bukowskiej
- Leniwe jak z baru mlecznego - przepis Katarzyny Bukowskiej
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN