Roladki z bakłażana z flambirowaną gruszką -przepis krok po kroku
Składniki:
- bakłażan
- 2 gruszki
- opakowanie sera feta
- 6 plastrów szynki dlugodojrzewajacej
- kilka wykałaczek
- łyżeczka cukru lub miodu
Sposób przygotowania roladek z bakłażana z gruszką
- Bakłażana kroimy na plastry, solimy , grillujemy.
- Gruszki podpiekamy na patelni z masłem cukrem lub miodem i odrobiną alkoholu
- Po wystudzeniu smarujemy serem, kładziemy plaster szynki i w środek kładziemy 1/4 wcześniej podpieczonej gruszki.
Zobacz także:
- Bakłażan i cukinia w roli głównej. Przepisy Grzegorza Zawieruchy
- Pieczony bakłażan z serem halloumi i warzywami - prosty pomysł na pyszny obiad
- Jesienna kuchnia: bakłażan, cukinia i dynia
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Sylwia Garska
Źródło zdjęcia głównego: Ola Skowron
podziel się: