Nie masz pomysłu na obiad? Sprawdź bitki z szynki w sosie gruszkowym Sylwii Garskiej

Sylwia Garska
Sylwia Garska w kuchni Dzień Dobry TVN
Źródło: Kinga Dyczewska/Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły dania z gruszką w roli głównej. Z tej okazji Sylwia Garska przygotowała bitki z szybki w sosie gruszkowym. Sprawdź jej przepis i zaskocz wszystkim pysznym i nietuzinkowym obiadem.

Bitki z szynki w sosie gruszkowym - przepis krok po kroku

Składniki:

  • pół kg szynki wieprzowej
    • 0,5 kostki masła
      • sól pieprz.
        • 4 ząbki czosnku
          • 4 łyżeczki miodu
            • 4 łyżeczki octu winnego
              • kilka goździków
                • gałązka rozmarynu
                  • 2 cebule
                    • 4 gruszki

                      Sposób przygotowania bitek z szynki w sosie gruszkowym

                      1. Szynkę pieczemy w rękawie do pieczenia, w którym wkładamy wszystkie składniki przepisu.
                        1. Po około 1,5 godziny wyciągamy mięso, dzielimy na plastry resztę z worka wlewamy do blendera, oczywiście wyciągamy rozmaryn.
                          1. Ucieramy sos na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem.
                            1. Podajemy przykładowo z puree z ziemniaków i sera.
                              Bitki
                              Bitki z szynki w sosie gruszkowym Sylwii Garskiej
                              Bitki
                              Źródło: Ola Skowron

                              Zobacz także:

                              Autor: Teofila Siewko

                              Źródło: Sylwia Garska

                              Źródło zdjęcia głównego: Kinga Dyczewska/Dzień Dobry TVN

                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości

                              Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                              Materiał promocyjny

                              Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana