Pieczone jabłko z kaszanką i żurawiną - przepis Mikołaja Reya

Ach, jak słodko
Źródło: Dzień Dobry TVN
Pyszny obiad w niecodzienny sposób? Wypróbuj przepis Mikołaja Reya z kuchni Dzień Dobry TVN na pieczone jabłko z kaszanką i żurawiną. Ten smak z pewnością pozytywnie Cię zaskoczy!

Pieczone jabłko z kaszanka i żurawiną - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 4 jabłka
    • 2 kaszanki
      • cebula
        • dżem z żurawiny
          • świeży tymianek
            • masło

              Sposób przygotowania pieczonego jabłka z kaszanką

              1. Pokrój cebulę w kostkę, podsmaż na maśle do zarumienia, dodaj kaszankę, zagnieć by farsz wyszedł z flaka, dodaj świeży tymianek i podgrzej delikatnie.
                1. Jabłka obierz i wydrąż tak by móc faszerować kaszanką z cebulą, włóż całość do piekarnika 180 stopni piec 10/15mn aż jabłka trochę zmiękną.
                  1. Udekoruj dżemem z żurawiny i gałązką świeżego tymianku. (opcjonalnie możesz doprawić dżem tartym z chrzanem do smaku).

                    Zobacz także:

                    Autor: Teofila Siewko

                    Źródło: Mikołaj Rey

                    Źródło zdjęcia głównego: Ola Skowron/East News

                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości

                    Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                    Materiał promocyjny

                    Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana