Bułeczki na śniadanie z pieczarkami, serem pleśniowym i orzechami - czyli niecodzienne kanapki

Andrzej Polan
Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN
Źródło: Karolina Rybińska/Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszne dania z użyciem sera pleśniowego. Sprawdź jego przepis na bułeczki na śniadanie z pieczarkami, serem pleśniowym i orzechami.

Bułeczki na śniadanie z pieczarkami, serem pleśniowym i orzechami - przepis krok po kroku

Składniki:

  • Kilka małych kajzerek
  • 350 g pieczarek
  • 100 g orzecha włoskiego
  • Garść szpinaku
  • 200 g sera pleśniowego
  • Łyżka masła
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania bułeczek śniadaniowym z pieczarkami i serem pleśniowym

  1. Na maśle przesmażamy pokrojone pieczarki.
  2. Dodajemy szczypiorek i szpinak.
  3. Bułki wydrążamy i wydrążone kawałki przesmażamy na maśle.
  4. Do pieczarek dodajemy ser, orzechy. Na koniec przesmażone okruchy.
  5. Farszem wypełniamy kajzerki po wierzchu posypujemy resztą sera i wstawiamy do zapieczenia na kilka minut

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości