Bułeczki na śniadanie z pieczarkami, serem pleśniowym i orzechami - przepis krok po kroku
Składniki:
- Kilka małych kajzerek
- 350 g pieczarek
- 100 g orzecha włoskiego
- Garść szpinaku
- 200 g sera pleśniowego
- Łyżka masła
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania bułeczek śniadaniowym z pieczarkami i serem pleśniowym
- Na maśle przesmażamy pokrojone pieczarki.
- Dodajemy szczypiorek i szpinak.
- Bułki wydrążamy i wydrążone kawałki przesmażamy na maśle.
- Do pieczarek dodajemy ser, orzechy. Na koniec przesmażone okruchy.
- Farszem wypełniamy kajzerki po wierzchu posypujemy resztą sera i wstawiamy do zapieczenia na kilka minut
Zobacz także:
- Dzień Kanapki - skąd wzięło się to danie? Poznaj nasze przepisy i odczaruj nudną potrawę
- Wypasione kanapki i bajgle. Poznaj przepisy Piotra Kucharskiego
- Kanapkowe szaleństwo! Mocno serowe przepisy Grzegorza Zawieruchy
Źródło: Andrzej Polan
Źródło zdjęcia głównego: Karolina Rybińska/Dzień Dobry TVN
podziel się: