Bułeczki na śniadanie z pieczarkami, serem pleśniowym i orzechami - czyli niecodzienne kanapki

Andrzej Polan
Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN
Źródło: Karolina Rybińska/Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszne dania z użyciem sera pleśniowego. Sprawdź jego przepis na bułeczki na śniadanie z pieczarkami, serem pleśniowym i orzechami.

Bułeczki na śniadanie z pieczarkami, serem pleśniowym i orzechami - przepis krok po kroku

Składniki:

  • Kilka małych kajzerek
    • 350 g pieczarek
      • 100 g orzecha włoskiego
        • Garść szpinaku
          • 200 g sera pleśniowego
            • Łyżka masła
              • Sól i pieprz do smaku

                Sposób przygotowania bułeczek śniadaniowym z pieczarkami i serem pleśniowym

                1. Na maśle przesmażamy pokrojone pieczarki.
                  1. Dodajemy szczypiorek i szpinak.
                    1. Bułki wydrążamy i wydrążone kawałki przesmażamy na maśle.
                      1. Do pieczarek dodajemy ser, orzechy. Na koniec przesmażone okruchy.
                        1. Farszem wypełniamy kajzerki po wierzchu posypujemy resztą sera i wstawiamy do zapieczenia na kilka minut

                          Zobacz także:

                          Źródło: Andrzej Polan

                          Źródło zdjęcia głównego: Karolina Rybińska/Dzień Dobry TVN

                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości