Smaki dzieciństwa
Magda Gessler, która świętowała ostatnio 10-lecie swojego programu "Kuchenne rewolucje" słynie w kuchni ze swojej spontaniczności. Podczas jubileuszu zapytaliśmy syna restauratorki - Tadeusza Mullera o jego ulubione potrawy autorstwa Magdy.
Kiedyś to były gołąbki duszone w sosie pomidorowym zaciągane masłem, wcześniej to była cielęcina z cebulą duszona z masłem przez sześć godzin w garnku żeliwnym, a jeszcze wcześniej, jeszcze w Hiszpanii to był ryż ala banda, po prostu zalany wspaniałym wywarem, bardzo aromatyczny. I tak naprawdę ja się wychowałem na ryżu hiszpańskim, bo urodziłem się w Hiszpanii, a potem w Polsce to już była polska kuchnia i to są te smaki, które ona pokazuje spontanicznie wchodząc do kuchni i wsypując składniki do gara
- wspomina Tadeusz.
Kim jest Tadeusz Muller
Tadeusz Muller jest synem Magdy Gessler i nieżyjącego już dziennikarza Volkharta Müllera. Urodził się w Madrycie i to tam spędził beztroskie lata dzieciństwa. Obecnie, podobnie jak jego mama, jest znanym warszawskim restauratorem. Jakiś czas temu wziął udział razem ze swoją mamą w programie "Starsza Pani musi fiknąć".
Zobacz też:
- Magda Gessler o Larze i Tadeuszu: „Dzieciaki wyrosły mi same, bo matka była wariatką i szalała po świecie”
- Jabłecznik – pyszne ciasto z kaszą jaglaną według Tadeusza Müllera, syna Magdy Gessler
Autor: Magdalena Gudowska
podziel się: