Smak jesieni według Roberta Kupisza
Projektant mody Robert Kupisz wrócił pamięcią do dzieciństwa spędzonego na wsi. Wspomnienia wykopków u dziadków, ognisk i pieczonych ziemniaków okazały się dla niego najcenniejsze.
- Ja mieszkałem na wsi. Przede wszystkim pamiętam wykopki, ponieważ jak były wykopki u moich dziadków, to jednocześnie były ziemniaki i chrust do palenia ogniska, więc piekliśmy te ziemniaki w tym ognisku. Dla mnie smak pieczonego ziemniaka przebija wszystkie smaki. Pamiętam jeszcze z przedszkola, jak zbieraliśmy kasztany i robiliśmy z tego ludziki, tak że jesień to najpiękniejsza dla mnie pora roku – opowiada projektant.
Włoska jesień z polskim akcentem
Choć dzieciństwo Matteo Brunettiego upłynęło we Włoszech, jego wspomnienia mają wyraźnie polski smak. Wszystko za sprawą mamy i jej domowego ciasta.
- Pomimo tego, że przez całe swoje dzieciństwo żyłem we Włoszech, to mój zapach dzieciństwa to jest szarlotka. Mama pochodzenia polskiego przygotowywała te jabłka, a te jabłka były zawsze zebrane z takiego à la lasu, co moi dziadkowie mają - zaznacza kucharz i influencer.
Liście, szkoła i powroty – jesień Macieja Musiałowskiego
Dla aktora Macieja Musiałowskiego jesień to przede wszystkim obraz codziennych powrotów ze szkoły i zabawy wśród opadłych liści.
- Powroty do domu ze szkoły i kopanie liści - tak krótko, ale obrazowo podsumował swoje dziecięce wspomnienia.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl.
Zobacz także:
- Anna Lewandowska w najmodniejszym kolorze tej jesieni. Jej set w odcieniu "Carmel Latte" podbił nowojorskie ulice
- Polished grunge łączy młodzieńczy bunt z dojrzałą świadomością. Ten styl pokochała Kate Moss
- Ciepłe, miękkie i ponadczasowe. Oto najmodniejsze czapki na jesień i zimę 2025/2026
Reporter: Oliwer Kubiak
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN