„Wielkie gotowanie w TVN”. Ewa Drzyzga: "To idealny moment, żeby się uczyć od mistrzów"

''Wielkie gotowanie'' w TVN, Ewa Drzyzga, Michel Moran, Anna Starmach
Zaraz po sobotnim „Dzień Dobry TVN”, o godz. 11:30, cała Polska zaczęła gotować. - Spędźcie to popołudnie z nami i przygotujcie się na niezapomniane doznania kulinarne - zachęcali naszych widzów Ewa Drzyzga - dziennikarka, prowadząca program "36,6" oraz Michel Moran - kucharz, juror “Masterchef” i “Masterchef Junior”.

Wielkie gotowanie w TVN

Wspólna zabawa na żywo rozpoczęła się w sobotę 25. kwietnia o 11:30 ze studia w Krakowie, gdzie Michel Moran zdradza kulinarne tajniki swoich potraw. Wspiera go ekspertka od tematów zdrowotnych, Ewa Drzyzga.

Dwugodzinne show ma pokazać, że gotowanie to przede wszystkim świetna forma rozrywki. To jednak nie wszystko. Kulinarne wyzwania mogą być także idealnym antidotum i swoistą terapią, która pomaga nam w tych trudnych czasach.

Co ugotuje Michel Moran?

Otwieram lodówkę i co będzie, to będzie, wszystko może się zdarzyć

- mówi z uśmiechem juror “Masterchef” i “Masterchef Junior”.

Pełny spontan - dodaje Ewa Drzyzga.

Nawet, jak ktoś nie umie gotować, to jest idealny moment, żeby się uczyć od mistrzów. Nie powinno nikogo zabraknąć

- zachęca dziennikarka.

Równolegle autorskie dania przygotowują Mateusz Gessler i Dorota Wellman. W trakcie „Wielkiego gotowania” połączymy się także z królową polskiej gastronomii Magdą Gessler i mistrzynią wypieków Anią Starmach.

Każdy może przyłączyć się do gwiazd TVN i pochwalić się kulinarnymi zdolnościami. Gotujcie z nami i pokażcie nam swoje popisowe dania.

Wielkie gotowanie w TVN - co przygotuje Michel Moran? Zobacz przepisy:

Stek z polędwicy wołowej, zielony pieprz, dynia glazurowana

  • 300 g polędwicy wołowej
  • 50 g zielonego pieprzu w kulkach
  • 1 paczka szalotki
  • koniak
  • dynia piżmowa
  • cukier biały
  • miód
  • olej
  • sól
  • pieprz młynek
  • tymianek świeży
  • rozmaryn świeży

Sałatka Lyonska z boczkiem wędzonym, jajko w koszulce, winegret musztardowy

  • 2 cykorie
  • opakowanie roszponki
  • jedna sałata czerwona dębowa
  • 3 pomidory
  • 2 jajka
  • 200 g boczku wędzonego surowego
  • 50 ml octu winnego
  • musztarda dijon
  • olej rzepakowy

Tradycyjny Souffle Grand Marnier

  • 1/2 l mleka
  • 250 g mąki
  • 6 jajek
  • troszkę likieru Grand Marnier
  • masło
  • 200 g cukru

Przystawki śledziowe

  • szalotka, natka, musztarda francuska, ziemniaki gotowane, oliwa z oliwek.
  • jabłka, limonka, szczypiorek, oliwa, pomidory malinowe.
  • dynia gotowana, miód, cytryna, kolendra, szalotka, ocet winny, sól, pieprz, oliwa z oliwek.

Wielkie gotowanie w TVN - jak dołączyć do akcji?

Co trzeba zrobić, żeby wziąć udział w tym wydarzeniu na żywo? Aby zgłosić się do akcji, wypełnij formularz zgłoszeniowy na stronie tvn.pl/wielkiegotowanie. Potrzebny będzie komputer lub smartfon z dostępem do stałego łącza internetowego oraz aplikacji Zoom.

Bracia Zawierucha w kuchni

Za gotowanie zabrali się już Grzegorz i Rafał Zawierucha. Zobacz wideo:

Grzegorz i Rafał Zawierucha w Dzień Dobry TVN

Zobacz też:

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki znajdziesz w serwisie Player.

Autor: Luiza Bebłot

podziel się:

Pozostałe wiadomości