kuchnia

    kuchnia

    Co przygotować na drugie śniadanie dla dziecka, by nie musiało kupować w szkole niezdrowych batoników? Z tym pytaniem zwróciliśmy się kucharza Piotra Kucharskiego. Zobaczcie rekomendacje i przepisy Piotra na naszej stronie www!

    Zapraszamy na pierwszą kuchnię Dzień Dobry TVN po wakacjach! Jak smakuje lato? Przekonajcie się korzystając z przepisów Anny Starmach, jurorki w programie "MasterChef" i Marii Ożgi, uczestniczki I i II edycji programu. Oto przepisy na: ucierane ciasto z sosem śliwkowym, tartę czekoladową z malinami i powidła śliwkowe z imbirem!

    Małgorzta Rozenek i Piotr Kucharski razem w Powsinie? Perfekcyjna Pani Domu i znany kucharz wybrali się w niedzielny poranek do Powsina, by gillować, ale nie karkówkę i kiełbasę, tylko słodkości. Skorzystajcie z przepisów na: grillowane brzoskwinie z waniliowym serkiem mascarpone, cynamonowego ananasa, tosty z babki z malinami i czekoladowe fondue.

    Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania idealne na upały, bo podczas kanikuły jeść się nie chce, a jeść się musi:) Zapraszamy na zimne zupy i ciepłe kąski. Skorzystajcie z przepisów Andrzeja na naszej stronie!

    Dobrze przyprawiony, czasem słodki, czasem gorzki, ale często pikantny :) Czasem bije pianę :), ale nie bez powodu. Zawsze - niebo dla podniebienia. Mistrzunio Prokop gotował dla Filipa Chajzera. Z tego nie mogło wyjść nic dobrego. Jaki rachunek Marcin wystawił Filipowi?

    Justyna Tomańska 7 lat mieszkała w Hiszpanii. Tam prowadziła swój program podróżniczy. Mariusz Totoszko, wokalista Volver, oprócz pasji, jaką jest dla niego muzyka - miłością darzy także kuchnię. W studiu Dzień Dobry TVN przygotowali cafe Bombon, gazpacho i paellę.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Rafał Rutkowski przygotował tradycyjne polskie potrawy: marynowane ogórki w miodzie, karmelizowane letnie warzywa oraz sernik z wiśniami. A pomagał mu Piotr Kucharski

    W kuchni Dzień Dobry TVNM same dziwy! Ptyś z Francuzem, PanCAKE i Andrzej Polan, który do ciasta dodał - uwaga - majonez. Czym się "zaciąga" Andrzej Polan? :) Skorzystajcie z przepisów naszego kulinarnego mistrza!

    Kwiaty były dla niej inspiracją od dziecka. Jej ulubione kwiaty to: fiołki, róże, dziki bez i nasturcja. Z tych kwiatów najczęściej przygotowuje swoje potrawy, a każdy kwiat smakuje inaczej. Róże są słodkie, begonie smakują jak cytryna, a nasturcje, jak rzeżucha. Małgorzata Kalemba-Dróżdż przyrządza piękne i smaczne potrawy z kwiatów, a teraz jej kwiatowe przepisy ukazały się w książce kucharskiej.

    W naszej kuchni Andrzej Polan i wielbicielka regionalnych smaków Viola Kołakowska. Pochodzi ze Śląska.. Aktorka zdradziła nam, jakie są smaki jej dzieciństwa. Jakie potrawy wspomina najsmaczniej?

    W środę zakończyła się jej przygoda z programem "Top Model". Słusznie? W naszej kuchni, Justyna Pawlicka wraz z mamą Małgorzatą, przedstawiła przepisy na swoje ulubione dania. Smacznego!

    Zapraszamy na ekologiczną kuchnię z Reni Jusis, która podowiada, jak przemycić w potrawach warzywa, których dzieci nie lubią. Zobaczcie, jak to zrobiła w kuchni Dzień Dobry TVN. Por, groszek, brokuły i szpinak - czy Twoje dziecko też nie przepada za tymi warzywami? Skorzystajcie z przepisu Reni na zielony koktajl, zupę pokrzywową z mlekiem kokosowym i budyń z awokado.

    Mleko, sól, podpuszczka. To prosta receptura sera, który Komisja Europejska wpisała na listę produktów regionalnych. Dlaczego ser koryciński smakuje tak wyśmienicie? Marcin Bielec, producent sera korycińskiego, oraz Maciej Nowak byli naszymi gośćmi. Dlaczego akurat ten produkt na Podlasiu zyskał już status kultowego i określającego regionalną tożsamość?

    Agata Kościkiewicz w nowej roli - w roli restauratorki. 8 czerwca, wraz z mężem Markiem Kościkiewiczem, otwiera w Warszawie restaurację. O kuchni serwowanej w restauracji Kościkiewiczów opowiedział w Dzień Dobry TVN szef kuchni Adam Przybysz. Co będzie można zjeść w ich restauracji? Zobaczcie, jakie potrawy przygotowali w naszej kuchni!

    Czy "polska" Borussia, ponownie, pokona Real Madryt, a Barcelona da radę wygrać z Bayernem? O tym, kto ma szansę wygrać Ligę Mistrzów, w kuchni Dzień DobryTVN, rozmawialiśmy z Radkiem Majdanem i Andrzejem Polanem.

    „Slow food” Maćka Miecznikowskiego. W kuchni Dzień Dobry TVN zdradził, jak zmusić dzieci do jedzenia "zielonego".Sprawdźcie, czy Maciek Miecznikowski jest „leszczem” w kuchni? ;)

    Lody o smaku jajecznicy, kawior o smaku maliny czy zupa w postaci makaronu. Zobaczcie, jakie jeszcze niesamowite potrawy może nam zaoferować kuchnia molekularna!

    Zawsze lubiany przez Warszawiaków. Jak tym razem powita artystę Sala Kongresowa? O tym, co połączyło Górala i Krakowiaka, Grzegorz Turnau opowiedział w studiu Dzień Dobry TVN. Na naszej scenie wykonał utwór "Kobieta niosąca chleb".

    Desery z pewnością są pyszne, ale wcale nie muszą być kaloryczne - zapewnia blogerka kulinarna Agata Jędraszczak, która w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała miodowy jogurt z sosem jabłkowym, słoneczny koktajl, naleśniki pełnoziarniste z pomarańczami i bananowe babeczki bez tłuszczu. Skorzystajcie z jej przepisów!

    Tym, kim dla polskiej gastronomii jest Magda Gessler, na Ukrainie jest Aram Mnatskanov. Na antenie TTV od najbliższej soboty, 30 stycznia, pojawi się ukraiński program "Na noże", w którym Aram będzie stawiał na nogi upadające restauracje. W Dzień Dobry TVN Arama i Magdę spytaliśmy m.in. czym różnią się problemy restauratorów w Polsce i na Ukrainie oraz jak Aramowi smakuje polska kuchnia.

    Dziś Piotr Kucharski przygotował prawdziwą gratkę dla wielbicieli pampuchów, bułek na parze, parzaków i knedli.

    Z okazji Dnia Niepodległości Grecji, w naszej kuchni, Ania Starmach przygotowała kilka dań kuchni greckiej. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Janek Paszkowski przygotował kurczaka na 3 różne sposoby. Do wariacji na temat kurczaka zainspirował go Grzegorz Ciechowski i jego piosenka „Piejo kury piejo”. Smacznego!

    Alergia na pyłki roślin, na jad owadów, na produkty spożywcze. W okresie wiosenno-letnim osoby uczulone przechodzą istne piekło. W studiu Dzień Dobry TVN dr Piotr Dąbrowiecki pełnił dyżur i odpowiadał na Wasze pytania zadawane na czacie.

    Nareszcie! Polska gastronomia została doceniona! Gwiazdkę Michelin, jedno z najbardziej prestiżowych i pożądanych odznaczeń w świecie kulinariów, otrzymał Wojciech Modest Amaro. Jakie kryteria biorą pod uwagę inspektorzy Michelin? W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy krytyka kulinarnego Macieja Nowaka. Co gwarantuje gwiazdka konsumentom i gościom odznaczonej nią restauracji?

    Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował sznycel wiedeński z sałatką ziemniaczaną, schabowego, pikantne nugetsy i bajgle. Skorzystajcie z jego przepisów i przekonajcie się, jak smakują Wam proponowane przez Piotra Kucharskiego dania. Co wolicie - sznycla czy schabowego?

    Kucharz Maciej Szaciłło proponuje byśmy teraz, kiedy jest przedwiośnie, jedli sporo surowych warzyw. Dlaczego? Czym jest spirulina i jak smakuje? Skorzystajcie z przepisów Macieja, które zamieszczamy na naszej stronie internetowej i sami zróbcie: curry z mlekiem kokosowym, bruschettę z makaronem z cukinii, surowe gołąbki i zielony koktajl ze spiruliną.

    ...wielozbożowe pancakes z otrębami na maślance, muffiny śniadaniowe z płatkami jęczmiennymi, jajecznicę z kaszą gryczaną i oscypkiem, melona z płatkami i miodem, granolę kokosowo-żurawinową oraz francuskie tosty z chleba razowego. I koniecznie pamiętajcie o tym, by wypić szklankę porannego koktajlu - radzi kucharz Piotr Kucharski, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował smaczne, zdrowe i lekkie śniadanie.

    W kuchni państwa Gawlińskich wakacje trwają cały rok. Swoje kulinarne inspiracje czerpią głównie z podróży. W naszej kuchni przygotowali potrawy śródziemnomorskie.

    Monika Mrozowska, w kuchni Dzień Dobry TVN, przygotowała potrawy specjalnie, lecz nie wyłącznie, dla kobiet - dania bogate w fitoestrogeny. Najwięcej tych związków organicznych posiada soja. Ale nie tylko. Co jeszcze?