Dlaczego kawa jest dziś tak droga? W jaki sposób możemy parzyć ją wydajniej? Odpowiedzi na te pytania udzielili goście Dzień Dobry TVN - Dawid Targosz-Zadara, head of coffee oraz Sylwia Majcher, dziennikarka i edukatorka ekologiczna.
Sezon na jagody dopiero się zaczyna, a warszawska cukiernia Magdy Gessler już zdążyła wywołać poruszenie wśród klientów. Wszystko za sprawą powrotu kultowych jagodzianek, które od lat przyciągają tłumy miłośników tradycyjnych wypieków. Jednak tym razem nie smak czy jakość przykuły największą uwagę, lecz... cena. W 2025 roku za jedną jagodziankę trzeba zapłacić sporo więcej. To najwyższa kwota w historii tej słodkiej bułeczki w cukierni Gessler. Mimo krytyki w internecie, wypieki błyskawicznie zniknęły z półek, a sama restauratorka i jej córka Lara nie ukrywają: stawiają na luksus, a nie kompromisy.