Chleb w jajku czyli tosty francuskie - przepis krok po kroku
Składniki:
- 2 duże chałki
- 4 jajka
- 100 ml mleka
- łyżka cukru waniliowego
- masło i olej do smażenia
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 jajka na sadzone
- 4 plastry szynki
- 3 łyżki pesto bazyliowego
- masło klarowane do smażenia
- 3 łyżki dżemu lub konfitury z malin lub truskawek
- owoce: maliny, truskawki, banan, winogrono
- 5 plastrów bekonu - boczek wędzony
Sposób przygotowania tostów francuskich
- Jajka roztrzep razem z mlekiem i cukrem.
- Na patelni rozgrzej masło i smaż z każdej ze stron pokrojoną na grube plastry chałkę, obtoczoną w rozbełtanym jajku.
- Smacznego!
Zobacz także:
- Jogurtowe tosty z piekarnika - oryginalny przepis z TikToka
- Tost z jajkiem w okienku. Oto szybki i efektowny przepis na śniadanie
- Tosty z chleba razowego z serem feta
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Szymon Czerwiński
podziel się: