Zobacz: Smacznie i mięsa. Przepisy Kucharskiego
Dziennikarze "Superwizjera" ujawnili, że w jednej z rzeźni w województwie mazowieckim zabijano chore krowy i przeznaczano ich mięso na sprzedaż. Zakazany proceder ubijania tzw. leżaków trwa od lat i dotyczy wielu polskich rzeźni. W związku z tą aferą Agnieszka Jastrzębska porozmawiała z Agnieszką Woźniak-Starak o tym procederze i wegetarianizmie.
Więcej: Wegetariańskie dania dla dzieci i nastolatków. Proste przepisy
Okazuje się, że Agnieszka Woźniak-Starak stara się unikać mięsa - nie jest w pełni wegetarianką, ponieważ je ryby i owoce morza. Agnieszka przestała jeść wieprzowinę czy wołowinę ze względów ideologicznych.
Zobacz też:
- Wegetarianizm a weganizm. Czym się różnią?
- Burgery z buraka
- Największy luksus według Agnieszki Woźniak-Starak
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
podziel się: