Andrzej Sołtysik to zdecydowanie jeden z tych współprowadzących Dzień Dobry TVN, który idealnie odnajduje się w kąciku kulinarnym, zwłaszcza w roli smakosza. Dlatego nie krył swojego zadowolenia, kiedy pojawił się na planie specjalnego odcinka programu "MasterChef". Zdradził nam nawet, że mógłby zostać jednym z jurorów show, ale to nie wszystko. Wyznał, jakie jest jego ulubione danie i z jakim smakiem kojarzy mu się dzieciństwo.
Widzowie TVN-u mogą już oglądać najnowszy sezon programu "MasterChef". W jednym z odcinków gośćmi będą prowadzący Dzień Dobry TVN. Podczas wizyty na planie redaktorka serwisu dziendobry.tvn.pl przepytała ich, jakie dania lubią najbardziej, czego nigdy by nie spróbowali i jaka potrawa kojarzy im się z dzieciństwem. Podczas rozmowy Filip Chajzer zdradził, że zapach jednego z dań sprawił, że kiedyś zemdlał.
Na antenę TVN powraca najpopularniejszy konkurs dla kucharzy amatorów w Polsce. W nowym sezonie MasterChefa na uczestników czekają szalone zadania, m.in. przygotowanie potraw z produktów na biwak, serc zwierzęcych i jeżowców. Dla kogo kulinarne marzenia staną się rzeczywistością? O uczestnikach nieco więcej opowiedziały nam jurorki Magda Gessler i Ania Starmach.
Tym razem do programu mogli zgłaszać się także uczestnicy "MasterChef Junior".
Do walki o prestiżową statuetkę stanie 27 uzdolnionych kucharzy amatorów.
Szaszłyki po tajsku to ciekawa odmiana od tradycyjnych polskich potraw na grilla. W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Rogulski, zwycięzca 10. edycji MasterChefa, przygotował swój przepis na szaszłyki po tajsku. Sprawdź, jak zrobić je w domu.
W Polsce kebaby je codziennie około 5 milionów Polaków. Jak przygotować tę potrawę samodzielnie, w domowej kuchni? Sprawdź przepis Macieja Regulskiego, zwycięzcy 10. edycji MasterChefa, na kebaba z kurczakiem, który przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.
Shawarma, nazywana też szoarma lub cevirme, to bliskowschodnia potrawa w postaci skrawków mięsa. W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Rogalski, zwycięzca 10. edycji MasterChefa zaprezentował, jak przygotować wegańską shawarmę z boczniaków. Sprawdź, jak ją zrobić.
W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Regulski, zwycięzca 10. edycji programu MasterChef, przygotował swoje przepisy na kebaby. W Polsce codziennie zjadanych jest ich 5 milionów. Sprawdź, jak przygotować turecki kebab z mięsa mielonego z jego przepisu.
Zwyciężczyni "MasterChefa" wyczarowała w studiu Dzień Dobry TVN przepyszne dania.
Czas rozpocząć casting na kolejnego najlepszego kucharza-amatora. Kto tym razem zachwyci jurorów?
"MasterChef Junior" cieszy się niesłabnącą popularnością wśród widzów TVN. Nic dziwnego, pomysły i przepisy młodych kucharzy często potrafią wpędzić w kompleksy najbardziej znanych szefów kuchni na świecie. Dlatego też, odpowiadając na liczne zapytania o potrawy przygotowane przez bohaterów kultowego programu powstał program "Mali Szefowie", w którym uczestnicy "MasterChefa Juniora" mogą podzielić się z fanami swoimi kolejnymi pomysłami.
"Bawiłem się przednio".
Jak wpływ na nasz organizm mają kiszonki? Zwycięzca 10. edycji programu "Masterchef", Maciej Regulski przekonuje, że kryją wiele zalet. W programie Dzień Dobry TVN zaprezentował innowacyjne przepisy. Oto jeden z nich.
Popularny trend? Kiszonki! Doskonałe na budowanie odporności. Swoimi innowacyjnymi przepisami na antenie Dzień Dobry TVN podzielił się zwycięzca 10. edycji programu "Masterchef", Maciej Regulski. Oto przepis na wyjątkową sałatkę z tuńczykiem oraz sosem z kiszonych pomidorów.
Nie od dziś wiadomo, że dzięki fermentacji jedzenie można dłużej przechowywać. Kiszonki są tego doskonałym przykładem. Swoimi innowacyjnymi przepisami podzielił się w kuchni Dzień Dobry TVN zwycięzca 10. edycji programu "Masterchef", Maciej Regulski.
"Kuchnia to wszystko, co zajmuje mi myśli".
Tradycyjne dania z Zagłębia Dąbrowskiego - takie pyszności przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński. Ugotował dla nas żelazne kluski, roladę i zalewajkę. Pomysłodawcą przepisów jest zwycięzca 10. edycji programu "MasterChef", Maciej Regulski.
Co podać na przejęcie karnawałowe? Poznaj przepisy zwyciężczyni 2. edycji programu MasterChef i zaskocz znajomych. Zobacz, jak przygotować ceviche z mlekiem tygrysim i batatem, arancini serowe z cytrynowym aioli, tartę z kolorowymi pomidorkami koktajlowymi, smażone pierogi z farszem z ziemniaków i orzechy z miodem i chili.
Uczestniczka "MasterChefa" zdradza, jakich składników użyć do zrobienia aromatycznej herbaty.
"Pierwszy raz tak wzruszający finał"
Na dachu naszego studia w centrum Warszawy na dzień przed mikołajkami wylądowały sanie św. Mikołaja z czwórką pomocników w osobach finalistów najnowszej edycji MasterChefa. Mimo rywalizacji w programie, dziś pozostają dobrymi przyjaciółmi i w kuchni Dzień Dobry TVN dzielą się sekretami na szybkie, rozgrzewające przepisy, które warto wykorzystać w czasie świątecznego szaleństwa. Nie zabraknie też iście zimowego napoju. Żeby nie było tak łatwo, gotować będą w warunkach polowych. Co sycącego i efektownego uda im się wyczarować?
Kto dołączy do Anny Starmach i Michela Morana?
Przed nami półfinały 10. sezonu programu "MasterChef". Jurorzy zabrali szczęściu uczestników w gastronomiczną podróż do San Sebastian. Kto poradzi sobie najlepiej?
Basia Ritz zaskoczy fanów swoim wyznaniem. Restauratorka, która wygrała pierwszą edycję polskiego "MasterChefa", w gruncie rzeczy ceni sobie prostą kuchnię. Jako swojego ostatniego posiłku nie wybrałaby wcale najdroższego dania z karty.
Przed nami kolejny odcinek 10. sezonu programu "MasterChef". Tym razem kuchnia zamieni się w gęsty las, a uczestnicy będą musieli wykazać się znajomością potraw wegańskich. Kto będzie musiał oddać fartuch?
Basia Ritz miała ostatnio niemałe zawirowania wokół swojego lokalu w Gdańsku. Jedna z influencerek odwiedziła jej progi. Wizyta na tyle nie przypadła jej do gustu, że postanowiła dość ostro skomentować ją w sieci. Jak w rozmowie z reporterem dziendobry.tvn.pl, Oskarem Netkowskim, przyznała Ritz - nie wszystko było zgodne z prawdą.
Szósty odcinek programu "MasterChef 10" zapowiada się smakowicie i wykwintnie. Uczestnicy udali się bowiem w podróż do winnicy Półtorak, by dowiedzieć się, jak powstaje wino oraz jak w odpowiedni sposób połączyć je z jedzeniem. Kto opanował tę wiedzę do perfekcji?