Sałatka ze szparagami, truskawkami, wędzonym łososiem i orzechami pinii w sosie malinowym - przepis
- pęczek szparagów
- 4 jajka ugotowane na półtwardo
- 100 g wędzonego łososia
- opakowanie szparagów
- garść rukoli
- garść szpinaku
- garść roszponki
- opakowanie orzechów piniowych podprażonych na suchej patelni
- zielone oliwki
- orzechy włoskie
- świeże oregano
- tarty parmezan
Sałatka ze szparagami, truskawkami, wędzonym łososiem i orzechami pinii w sosie malinowym - sposób przygotowania
- W rondelku podgrzej maliny z miodem, a następnie dodaj ocet i musztardę.
- Szparagi grilluj na patelni grillowej.
- Sałaty przełóż na półmisek, dodaj szparagi, wędzony łosoś, jajka, orzechy, truskawki, oliwki.
- Na wierzch zetrzyj parmezan i udekoruj sosem.
Zobacz także:
- Tarta ze szparagami. Te przepisy to hit!
- Sałatka z zapiekanych szparagów z przepisów Piotra Kucharskiego
- Sezon na szparagi. Sprawdź przepisy Szymona Czerwińskiego
podziel się: