Materiał promocyjny

Polędwica na 3 sposoby. Poznaj przepisy Michela Morana

Z czosnkiem i jabłkami w sosie własnym. Z pieczonymi szparagami. Medalion z porami i szalotką. Polędwica daje nam spore pole do popisu. Zobacz, jak przyrządza ją Michel Moran - kucharz i juror programu Masterchef Junior.

Polędwica wieprzowa z czosnkiem i jabłkami w sosie własnym

Dzień Dobry TVN

  • 1 polędwica wieprzowa
  • 2 jabłka
  • 1 główka ładnego czosnku
  • masło - 50 gr
  • oliwa z oliwek
  • 50 ml białego wina
  • 2 szalotki
  • sól, pieprz czarny gruboziarnisty

Polędwica z pieczonymi szparagami

Dzień Dobry TVN

  • polędwica
  • 1 pęczek szparagów
  • 5 pomidorów koktajlowych
  • 1 cebula
  • tymianek
  • śmietana 30% - 50 g

Medalion z polędwicy wieprzowej z porami i szalotką

Składniki:

  • polędwica wieprzowa
  • syrop klonowy - 50 ml
  • 1 limonka
  • 1 por
  • 3 ładne szalotki
  • 1 marchewka
  • sól, pieprz

Autor: Luiza Bebłot

Źródło: Michel Moran

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości