Hanna Lis. Jej pasja do gotowania wzięła się z łakomstwa

Hanna Lis napisała kulinarną książkę, bo jak sama przyznała, od zawsze kocha jeść. O swoich ulubionych smakach, aromatach i nie tylko dziennikarka opowiedziała w studiu Dzień Dobry TVN.

Improwizowana kuchnia Hanny Lis

Hanna Lis przyznała, że w kuchni krząta się od małego. Kiedy jej mama akurat nie mogła przygotować dziecku nic do jedzenia, mała Hania sama zabierała się za gotowanie.

Hanna sztuki jedzenia nauczyła się miedzy innymi od Włochów, którzy celebrują jedzenie. Dziennikarka trafiła do Włoch jako niespełna pięcioletnia dziewczynka.

Jedzenie pełni we Włoszech przede wszystkim funkcję społeczną. Nawiązywanie i utrzymywanie relacji. Ja w ogóle uważam, że gdybyśmy jedli chociaż jeden posiłek dziennie razem przy jednym stole, świat byłby piękniejszy. Byłoby mniej kłótni, rozstań, rozwodów. Włochy zaszczepiły we mnie miłość do jedzenia, ale też do celebrowania, spędzania wspólnie czasu przy stole.

- przyznała w rozmowie Lis.

Dziennikarka zdradziła również, że nie znosi jeść sama i że jest uzależniona od lubczyku, którego używa do kotletów mielonych.

Zobacz też:

Hanna Lis nie interesuje się modą. Po kim to ma?

Hanna Lis. Boi się syndromu opuszczonego gniazda?

Zobacz film: Rewolucja w życiu, czyli od prawniczki do szefowej kuchni. Źródło: Dzień Dobry TVN

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana