Materiał promocyjny

Ten napój warto pić o poranku. "Przygotowuje nasz układ pokarmowy do całodziennej pracy"

Projekt Zima - Lipton
Źródło: Dzień Dobry TVN
Czarna herbata to idealny element porannej rutyny. Pobudza i daje energię na cały dzień. O jej właściwościach opowiedział w rozmowie z prezenterem pogody Dzień Dobry TVN Bartkiem Jędrzejakiem teabarista Julian Karewicz.

Korzyści z picia czarnej herbaty

Zimowe miasteczko TVN w ten weekend tj. 10-11 lutego zostało rozstawione w województwie śląskim w Szczyrkowskim Ośrodku Narciarskim. - To miejsce, gdzie można poszaleć na nartach, ale nie tylko. Teraz będzie o przyjemnościach, czyli o piciu herbaty. Podobno herbata jest jak Dzień Dobry TVN, czyli najlepsza rano - zapowiedział Bartek Jędrzejak, po czym odwiedził stoisko Liptona, by potwierdzić swoją tezę.

- Nie wyobrażam sobie śniadania bez herbaty. Przygotowuje ona nasz układ pokarmowy do całodziennej pracy [...]. Czarna herbata pobudza, ponieważ zawiera teinę, ale również substancję L-teaninę, która pobudza nas w sposób zrównoważony i harmonijny - wyjaśnił teabarista Julian Karewicz.

Rozgrzewające herbaty z dodatkami - przepisy

Czarna herbata zarówno doskonale smakuje solo, jak i świetnie komponuje się z dodatkami. Teabarista przygotował trzy propozycje na rozgrzewające napary z Lipton Yellow Label:

  • z liściem laurowym, cytryną i miodem,
    • klasyczny grzaniec, czyli z malinami, pomarańczą i przyprawami korzennymi,
      • z rozmarynem i grejpfrutem.

        Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl. 

        Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

        Zobacz także:

        Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

        Materiał promocyjny
        podziel się:

        Pozostałe wiadomości

        Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
        Materiał promocyjny

        Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana