Anna, Janusz, Tomasz, Irmina i Stanisław. Co ich łączy? To samo słodkie nazwisko - Pączek. Jak ludzie reagują na ich nazwisko i jak to nazwisko wpływa na ich życie? Czy Pączki lubią pączki i, czy mają własne przepisy na pączki?
Robert Kantereit był dziś niepocieszony, bo w kuchni Dzień Dobry TVN zamiast potraw mięsnych powstały słodycze. Dorota Kamińska, autorka kulinarnego bloga, przygotowała w naszej kuchni: muffiny z jagodami, muffiny marchewkowe z orzechami i żurawiną, babeczki cupcakes potrójnie czekoladowe i babeczki cupcakes red velvet. Skorzystajcie z jej przepisów!
Ela i Magda prowadzą klubokawiarnię w Pruszkowie. Przyrządzają potrawy „na pocieszenie”- comfort food. Dania przez nie serwowane mogą być lekiem na każdy smutek. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały: muffiny marchewkowo-dyniowo-imbirowe, świnki w błocie i lemon curd oraz białe trufle.
Każda kobieta pragnie wyglądać pięknie. Okazuje się, że bruzdy nosowe można także korygować bez użycia skalpela.
Proszę, przepraszam, dziękuję to trzy proste słowa, o których powinniśmy zawsze pamiętać! Bycie miłym nic nie kosztuje, ... a Ty kiedy ostatni raz wyściskałeś swoją ekipę remontową? ;)
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska i jej desery w wersji light. Skorzystajcie z przepisu Moniki na chrupiącą grykę z jogurtem i owocami, drożdżówki z dżemem z suszonych śliwek, sernik jagodowo-bananowy na zimno i szarlotka na cieście migdałowym. Jak smakuje syrop z agawy?
Za sprawą Andrzeja Polana w naszej kuchni Dzień Dobry TVN znów zrobiło się słodko. A jakie słodkości lubi Liber?
Za oknem temperatura wciąż pozostawia wiele do życzenia, lecz w kuchni Dzień Dobry TVN już kwitnąco! Wiosenny szpinak, aromatyczny łosoś, czekolada, która poprawia nastrój, oraz owsiane batoniki. Smacznego!
Kiedy u niej w pracy zaczęło się gorzej dziać, postanowiła zrealizować swoje marzenie i ... otworzyła kawiarnię. Smak, zapach i miła atmosfera okazały się przepisem na sukces, jej klienci przyznają, że są uzależnieni od jej słodkości.
Podstawę ich produktów stanowi karmel. W studiu Dzień Dobry TVN gośćmi były właścicielki sklepu z ręcznie robionymi słodyczami - Magda Worska i Aneta Stenzel-Mazur. Jak projektują i wytwarzają swoje słodycze?
Panie Kartowicz na słodko! Beata Kartowicz razem z córką Anną namawiały na rozpustę! Ciasto migdałowo – pomarańczowe, marchewkowe z bakaliami i twarożkiem śmietankowym, czekoladowe oraz kokosowe. Smacznego!
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN bezowe szaleństwo! Anna Starmach postanowiła osłodzić nam początek tygodnia i przygotowała kilka pysznych deserów!
Jeśli masz problem z nadwagą, wzmożony apetyt lub jesteś chory na cukrzycę powinieneś unikać cukru. Stosując się do zaleceń lekarza precyzyjnie czytasz etykiety i kiedy nie widzisz w składnikach słowa "cukier" uznajesz , że go tam nie ma. Nic bardziej mylnego. Katarzyna Bosacka odkryła przed Wami niewidzialny cukier, który zamieszkuje w najmniej do tego odpowiednich produktach.
Po raz kolejny cieszy się macierzyństwem. Od zawsze kojarzona ze zdrowiem i urodą. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodniła, że wcale nie musimy rezygnować ze słodkości, by utrzymać idealną figurę. Przygotowała ciasteczka owsiane z cynamonem i żurawiną oraz chałwę domowej roboty. Smacznego!
Kolorowe, apetyczne, wyglądające jak ciastka poduszki. Nie jedna osoba z chęcią zjadłaby je... wzrokiem. Z czego ciastkowe poduszki są zrobione? Ile musimy zapłacić za takie "ciacho"? - Na tej poduszcze można leżeć - zapewnia Dagmara Sobczyk, która projektuje te apetyczne poduszki. Macie ochotę coś przekąsić? Czy umiałaby zrobić pluszową Edytę Herbuś?
W Warszawie sprzedaje się go przy cmentarzach. Mało kto wie, że dawniej nazywano ten przysmak „panieńską skórką”. Czym dokładnie jest i skąd się wzięła „pańska skórka”? Czy nasz podróżnik kulinarny Maciej Nowak rozwiązał także tajemnicę znikających „pańskich skórek”? Jaka jest pradawna receptura tych słodyczy? Czy 40 lat temu smakowała tak jak smakuje dziś?
Z kokosem, cukrem pudrem, z czekoladą, z wanilią. Na słodko i na słono. Ciacha to pyszne, ciepłe i słodkie ciasto drożdżowe wypiekane na wałkach i obsypywane posypką w różnych smakach. Pomysł na biznes przywiozły z Czech. W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy Joanną Orzechowską oraz Izabelę Orzechowską.
Duet obchodzi w tym roku 10-lecie działalności artystycznej. Nagrał także pierwszy od dwóch lat singiel. Utwór „Satellite” właśnie ujrzał światło dzienne. Fajnie brzmienie?
Kompozytor, performer, reżyser wideoklipów i koncertów oraz inicjator akcji społecznych nagrodzony m.in. Paszportem Polityki, Wrocławską Nagrodą Muzyczną i Yachem. Okrzyknięty przez dziennikarzy Artystą XXI wieku. Człowiek wielu talentów. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN sprawdziliśmy, czy posiada także ten kulinarny!
Katarzyna Bosacka zeszczuplała 12 kilogramów i teraz nosi rozmiar 38! Czy będzie kontynuować tę drogę? - Nie mogę być już słodkim jamochłonem i pochłaniać wszystko jak leci. Poziom mojego cukru był bardzo wysoki wtedy, kiedy zaczynałam i słodycze już są nie dla mnie - mówiła w Dzień Dobry TVN Katarzyna Bosacka. Chciałaby schudną jeszcze 4-5 kilogramów, ale nie che być "wieszakiem". Te niech wiszą sobie w szafie, bo kobiety powinny mieć pupy i biusty - uważa Bosacka. Jaką drogę przeszła, by schudnąć 12 kilogramów? Jak zdrowo się odchudzać? Ile razy dziennie trzeba jeść? Co na to jej rodzina?
Pochodna robaków, środek do zwalczania wszy w lodach. Mowa o koszenili, czyli naturalnym czerwonym barwniku pozyskiwanym z mszyc oraz o piperonalu – związku organicznym stosowanym w przemyśle perfumeryjnym oraz jako aromat do likierów. Czy te substancje mogą być niebezpieczne dla naszego zdrowia? W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy dietetyczkę Magdalenę Makarowską.
W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach przygotowała ptysie na słono, ptysiowe pączki oraz ptysiowy tort. Wszystkie dania uświetnione truskawkami, łososiem, czekoladą oraz szczyptą cukru i soli.
Wystarczy przybyć na Dolny Mokotów, by posmakować lodów pomidorowych, z chili, szparagowych, buraczanych, a nawet o smaku piwa - te specjalnie dla kibiców na Euro 2012. Nasz podróżnik kulinarny Maciej Nowak gościł u Włocha, którego kręcą takie smaki!
Lody, batony, cukierki? Jakie słodycze i w jakiej ilości możemy podawać dziecku? Czy dziecko może uzależnić się od cukru? O to zapytaliśmy w Dzień Dobry TVN dietetyk Ewę Sypnik-Pogorzelską.
Pani Kasia z Gdańska otworzyła nietypową cukiernię „Fajne Baby”, w której z naturalnych składników wypieka oryginalne babeczki i muffinki. Co zainspirowało ją do stworzenia tego słodkiego biznesu?
Dzisiejsza kuchnia Dzień Dobry TVN jest pełna słodkości za sprawą Moniki i Maćka , którzy przygotowali prosty, ale pyszny sernik z rodzynkami, pierniki i coś, co nie kojarzy się ze świętami, ale za to jest bardzo pyszne - cisto bananowe z orzechami.
By nie dać się chandrze, warto skusić się na odrobinę słodyczy. W obłędnym słodkim menu znalazły się m.in.: tort makowy, korzenne tiramisu, kawowe semmifredo, babka drożdżowa z żurawiną i lukrem z passiflory. Smacznego!