Garden party to alternatywa dla popularnego grilla. Dania na zimno, przystawki, napoje chłodzące, soczyste owoce i chrupkie warzywa w towarzystwie znajomych, przyjaciół i rodziny. Obowiązkowa różowa lemoniada i cytrynowe kostki. Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN zdradził kilka przepisów idealnie nadających się na leniwe, ciepłe, niedzielne popołudnie.
Wielkimi krokami zbliża się EURO 2012. Ale nie samymi emocjami kibice żyją - muszą przecież coś jeść. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przyrządził udka z kurczaka dla wygłodniałego kibica, ciasto bananowo-truskawkowe na poprawę nastroju, gdy ulubiona drużyna przegra mecz oraz zupę z młodej włoszczyzny na syndrom dnia następnego.
Beata i Paulina Kartowicz zaprosiły Marcina Sawickiego wraz z ekipą Dzień Dobry TVN na majówkę do swojego ukochanego domu w Grabianowie. Tam na świeżym, choć jeszcze trącącym zimną, powietrzu, w blasku majowego słońca przyrządziły chłodnik, udka kurczaka i drożdżowe bułeczki.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan jako chiński restaurator! Krewetki, curry, imbir i łosoś - aromatyczna azjatycka kuchnia idealnie rozgrzewa w te ostatnie dni zimy!
Tanio, smacznie i ekonomicznie - w kuchni Dzień Dobry TVN postawiliśmy na ziemniaki, chleb i kurczaka. Zobacz, jak gotować, by jeść do syta aż przez 3 dni!
W kuchni Dzień Dobry TVN Dominika Gwint, aktorka znana z filmu „Galerianki”, a obecnie z serialu „Przepis na życie”, razem z dwiema przyjaciółkami i współlokatorkami – Martą Tyszko i Kariną Przybyszewską przygotowały krem z pomidorów, muszle ze szpinakiem , fetą i kurczakiem.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski udowodnił, że w krótkim czasie można przygotować pyszny i pełnowartościowy posiłek. Przekonajcie się sami!
Dlaczego Jamajczycy, zwracając się do siebie pieszczotliwie, nawiązują do jedzenia? Dlaczego kości kurczaka zastępują ich dzieciom klasyczne gryzaki? Bohaterką kolejnego cyklu Ofelii Grzelińskiej „Mama dookoła świata” jest Diane, młoda mama pochodząca z egzotycznej Jamajki.
Zaczynali od umieszczania filmików na jednym z portali internetowych, teraz prowadzą własny serwis. Mają rzesze wiernych fanów. W tym roku zabrali swoich widzów na dwumiesięczne wakacje kulinarne, podczas których gotowali, jedli i dzielili się swoimi inspiracjami. W Dzień Dobry TVN opowiedzieli o swojej pasji, dla której postawili wszystko na jedną kartę, rzucili pracę w korporacjach, a teraz nie wychodzą z kuchni. I są szczęśliwi.
Włoskie bolognese do wszystkiego... a u Andrzeja Polana w pierożkach, ragu warzywne, confit z kurczaka...Wypróbuj przepisów mistrza Polana!
Mistrz Andrzej Polan przygotował potrawy, które cię rozgrzeją i poprawią twoją odporność. Skorzystaj z przepisów mistrza i przygotuj ravioli z dynią i chrzanem, kurczaka z rozgrzewającym trio: papryką, chilli i czosnkiem oraz pyszny rosół!
Iwona Tyrna-Łojek wraz z córką Alicją gotowały w programie Dzień Dobry TVN pod okiem mistrza Andrzeja Polana. Zapraszamy na rodzinne gotowanie z Kucharkiem!