Smażone groszki z boczkiem i cebulą - pomysł na jednogarnkowe danie z przepisu Cristiny Catese

Smaczne włoskie dania jednogarnkowe i nie tylko
Źródło: Dzień Dobry TVN
Cristina Catese w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała niesamowite dania jednogarnkowe. To idealne potrawy na szybki obiad. Sprawdź przepis na smażone groszki z boczkiem i cebulą.

Smażone groszki z boczkiem i cebulą  - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 600 g groszki
    • 200 g boczku
      • 100 g cebuli
        • 2 łyżki masła
          • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
            • sól i pieprz
              Smażone groszki z boczkiem i cebulą
              Smażone groszki z boczkiem i cebulą - pomysł na jednogarnkowe danie z przepisu Cristiny CateseN-70
              Smażone groszki z boczkiem i cebulą
              Źródło: Michał Żebrowski

              Sposób przygotowania smażonych groszków z boczkiem i cebulą

              1. Na patelni rozgrzać masło i oliwę z oliwek, dodać cienko pokrojoną cebulę i pokrojony w kostkę boczek.
                1. Podsmaż wszystko, jak tylko cebula zwiędnie, dodaj groszek i dalej smaż kilka minut, aby wszystko razem wymieszać.
                  1. Jeśli groszek jest twardy, w trakcie gotowania dodaj gorącą wodę.
                    1. Czas gotowania zależy od smaku i zmienia się w zależności od jakości grochu.

                      Zobacz także:

                      Autor: Teofila Siewko

                      Źródło: Cristina Catese

                      Źródło zdjęcia głównego: Kinga Dyczewska/Dzień Dobry TVN

                      podziel się:

                      Pozostałe wiadomości