Cristina Catese w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała niesamowite dania jednogarnkowe. To idealne potrawy na szybki obiad. Sprawdź przepis na smażone groszki z boczkiem i cebulą.
Smażone groszki z boczkiem i cebulą - przepis krok po kroku
Składniki:
- 600 g groszki
- 200 g boczku
- 100 g cebuli
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- sól i pieprz
Smażone groszki z boczkiem i cebulą - pomysł na jednogarnkowe danie z przepisu Cristiny CateseN-70 Smażone groszki z boczkiem i cebulą Źródło: Michał Żebrowski
Sposób przygotowania smażonych groszków z boczkiem i cebulą
- 1Na patelni rozgrzać masło i oliwę z oliwek, dodać cienko pokrojoną cebulę i pokrojony w kostkę boczek.
- 2Podsmaż wszystko, jak tylko cebula zwiędnie, dodaj groszek i dalej smaż kilka minut, aby wszystko razem wymieszać.
- 3Jeśli groszek jest twardy, w trakcie gotowania dodaj gorącą wodę.
- 4Czas gotowania zależy od smaku i zmienia się w zależności od jakości grochu.
Zobacz także:
Źródło: Cristina Catese
Źródło zdjęcia głównego: Kinga Dyczewska/Dzień Dobry TVN