Materiał promocyjny

Orzeźwiający deser lodowy w kilku prostych krokach. "Zajęło nam to tylko chwilkę"

Źródło: Dzień Dobry TVN
Projekt Plaża. Starbucks - kawa mrożona
Projekt Plaża. Starbucks - kawa mrożona
Najlepsze przepisy na zimowe kawy
Najlepsze przepisy na zimowe kawy
Kawa na jesienne poranki
Kawa na jesienne poranki
Bogactwo smaku, czyli kawa i jej aromaty
Bogactwo smaku, czyli kawa i jej aromaty
Dzień dobry i smacznej kawusi
Dzień dobry i smacznej kawusi
Czym zastąpić kawę?
Czym zastąpić kawę?
W upalne dni szukamy schłodzenia, które nie tylko przyniesie nam ulgę i komfort związany z regulacją temperatury, lecz także zagwarantuje niesamowite doznania smakowe. Odpowiedzią na potrzeby spragnionych orzeźwienia miłośników słodkości są mrożone desery. Jak je przygotować? - Multum propozycji - przekonuje influencerka Ola Tatka.

Frappuccino - podstawa deserów lodowych

W ramach realizowanego w Krynicy Morskiej Projektu Plaża ekipa Dzień Dobry Wakacje miała okazję przyjrzeć się z bliska dostępnej na miejscu strefie Starbucks Chilled Coffee, w której profesjonalni bariści przygotowują smaczne FrappHacki, czyli mrożone desery wykonane na bazie napoju Frappuccino. Jak zaznaczyła zachwycona słodkościami influencerka Ola Tatka, we wspomnianej strefie jest dostępnych "multum propozycji na schłodzenie".

- Nasz produkt od Starbucks Frappuccino jest właśnie chłodzony. Wcześniej go wstrząsnę, bym mogła przygotować deser kawowy z naszej pysznej kawy o smaku kruchych ciasteczek - wyjaśniła baristka Ola Wanat, która przed kamerami Dzień Dobry Wakacje pokazała, jak w kilku prostych krokach zrobić przykładowego FrappHacka.

- Wszystko wstrząsnę jeszcze [w shakerze - przyp. red.], żeby dodatkowo schłodzić i dodać lekkości naszej kawie. Podczas gdy ona będzie sobie tutaj na mnie czekać, ozdobię nasz kubeczek, dodając przepysznego, fenomenalnego kremu biszkoptowego. Gwarantuję wam, jest przepyszny. Przelewam nasz produkt do kubeczka. Dodam teraz bitą śmietanę, herbatniki i mamy nasz gotowy deser. Proszę bardzo, zajęło nam to tylko chwilkę - stwierdziła baristka.

Jak przygotować deser lodowy na bazie Frappuccino? Przepisy

Baristka Ola Wanat przekonuje, że deser ciasteczkowy to tylko wstęp do prawdziwej uczty dla smakoszy. - Mamy w naszej strefie więcej smaków, takich jak: słony karmel, brownie, czekolada. Dla każdego coś dobrego - zaznaczyła w Dzień Dobry Wakacje.

Jak zrobić FrappHacka o smaku słonego karmelu? Potrzebne składniki:

  • 1 kawa Starbucks Frappuccino Caramel,
    • sól morska
      • polewa karmelowa,
        • lód,
          • bita śmietana.

            Sposób przygotowania:

            Wlej polewę karmelową do wysokiej szklanki, dodaj szczyptę soli morskiej i zalej kawą Starbucks Frappuccino Caramel. Na koniec dodaj na wierzch bitą śmietanę i udekoruj polewą karmelową.

            Masz ochotę na FrappHacka o smaku czekolady z orzechami? Oto lista potrzebnych składników:

            • 1 kawa Starbucks Frappuccino Mocha,
              • 1 łyżeczka kremu czekoladowego,
                • polewa czekoladowa,
                  • posiekane orzechy laskowe,
                    • lód,
                      • bita śmietana.

                        Sposób przygotowania:

                        Do metalowego shakera wlej butelkę Starbucks Frappuccino Mocha, dodaj jedną łyżeczkę kremu czekoladowego oraz lód. Weź dowolną szklankę i rozprowadź czekoladę wokół jej krawędzi. Wstrząśnij mieszankę i przelej do szklanki wypełnionej lodem. Na koniec dodaj na wierzch bitą śmietanę, udekoruj czekoladową polewą i posyp posiekanymi orzechami laskowymi.

                        Nie oglądałeś Dzień Dobry Wakacje na antenie? Zobacz program na platformie VOD.pl. Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl.

                        Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

                        Zobacz także:

                        Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

                        Materiał promocyjny
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości

                        Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                        Materiał promocyjny

                        Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana