Magda Gessler od lat robi furorę w telewizji. Na czym polega jej fenomen? "Mój dom był zawsze otwarty"

Magda Gessler od lat robi furorę telewizji. Na czym polega jej fenomen?
250320 GESSLER DDTVN _1

Magda Gessler to ikona show-biznesu i telewizji oraz jedna z najsłynniejszych restauratorek w Polsce. Jej program "Kuchenne rewolucje" jest nagrywany już od 15 lat i dorobił się aż 30 sezonów. Czy gwiazda ma swój autorski przepis na sukces? W czym tkwi jej fenomen? Zobacz wideo.

30. sezonów "Kuchennych rewolucji"

W wiosennej ramówce TVN pojawił się jubileuszowy, 30. już sezon kultowego programu "Kuchenne rewolucje". Telewizyjny format nieustannie od 15 lat cieszy się ogromną popularnością i bije rekordy oglądalności. Widzowie w czwartkowe wieczory najchętniej oglądają show, w którym polskie lokale gastronomiczne przechodzą metamorfozę.

Gwiazdą programu jest słynna Magda Gessler. To dzięki jej wyjątkowej osobowości i charyzmie program doczekał się prawie 400 odcinków. Jaki jest przepis gwiazdy na sukces?

- Nie ma przepisu, to jest osoba. Ewidentnie to moje doświadczenie ze świata, moje doświadczenie rodzinne, to, że byłam wszędzie, to, że widziałam dużo. Smakowałam z różnych stołów, z różnych kultur. To, że mój dom był zawsze otwarty na różne poglądy, że się bardzo dużo dyskutowało przy dzieciach o różnych rzeczach, że się gotowało z dziećmi - wyliczała Gessler w rozmowie z Justyną Piąstą, dziennikarką serwisu Dzień Dobry TVN.

Kiedy Magda Gessler pokochała gotowanie?

Już od najmłodszych lat Magda Gessler była za pan brat z pichceniem w kuchni i kreowaniem nowych smaków.

- Od 10. roku życia praktycznie wszystkie przyjęcia w Hawanie były robione przeze mnie, przez gosposię i moją mamę. Robiłyśmy we trzy przyjęcia na 60 osób. Mój pierwszy tort zrobiłam w wieku 10 lat - wyznała gwiazda.

Prowadząca program "Kuchenne rewolucje" mieszkała w różnych miejscach na świecie, gdzie miała okazję próbować tradycyjnych dań przygotowywanych przez najlepszych kucharzy.

- Te wszystkie doświadczenia stworzyły we mnie zrozumienie prawie każdego smaku i zrozumienie kultury każdego jedzenia - dodała restauratorka.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości