Kuchnia panny młodej

Co powinna jeść panna młoda, by dobrze wyglądać w dniu ślubu? O tym w kuchni Dzień Dobry TVN Joanna Jabłczyńska i projektantka Viola Piekut, w której kreacjach chodzą m.in.: Edyta Górniak, Joanna Koroniewska i Katarzyna Glinka. Skorzystajcie z ich przepisów!

Koktajl malinowy

Składniki:

1 banan

1 szklanka świeżych malin

2 czubate łyżki jogurtu naturalnego

1 mała garść płatków owsianych

1 mała garść mieszanych orzechów

1 szklanka mleka sojowego lub chudego mleka lub soku jabłkowego

łyżka płynnego miodu do smaku

Sałatka śródziemnomorska

Składniki:

mieszanka sałat

pomidorki cherry

ogórek

papryka

jajko

tuńczyk w sosie własnym

Dressing ziołowy:

3 ząbki czosnku upieczone lub ugotowane do miękkości

6 łyżki oliwy, czubata łyżka musztardy Dijon

3 łyżki dobrego octu ziołowego białego lub czerwonego

sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz

Bruschetta al pomodoro

Składniki:

kilka kromek chleba wiejskiego lub bagietki pokrojonej na ukos

2 dojrzałe pomidory

2 ząbki czosnku

bazylia, oregano

oliwa extra vergine

sól

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości