Bataty faszerowane serem pleśniowym w sam raz na pyszny obiad
4 listopada 2022, 8:07
- Źródło:
- Andrzej Polan
Guido Mieth/Getty images Bataty Źródło: Digital Vision
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował różne dania z serem pleśniowym. Sprawdź jego przepis na bataty faszerowane z słodkim sosem z winogron i ciesz się pysznym obiadem.
Bataty faszerowane serem pleśniowym - przepis krok po kroku
Składniki:
- 4-5 batatow
- 180 g sera pleśniowego
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa, cynamon
- 600 g winogron mołdawskich lub polskich
- miód
- 1 opakowanie jarmużu
Sposób przygotowania faszerowanych batatów
- 1Ziemniaki gotujemy w łupinie na miękko.
- 2Przecinamy na pół i wydrążamy środki.
- 3Wydrążoną część ziemniaka łączymy z serem przyprawami.
- 4Ziemniaki oprószamy serem pozostałym i zapiekamy ok. 15 minut w 160 stopniach.
- 5Na maśle przesmażamy winogrona i wykładamy na zapieczone ziemniaki.
- 6Polewamy miodem i posypujemy raz jeszcze serem, jak tylko nam został.
Zobacz także:
Źródło: Andrzej Polan
Źródło zdjęcia głównego: Digital Vision
Podziel się
Polecane w Przepisy kulinarne
Pozostałe wiadomości
Bądź z nami bliżej na
Dzień dobry!Jedno konto do wszystkich usług