Pinky Loops - elektryczny duet smyczkowy na scenie Dzień Dobry TVN

Pinky Loops w piosence „Summerlove”
Pinky Loops to kobiecy duet, który wychodzi poza znane klasyczne ramy i łączy klasykę z nowoczesnością. Asia Czerwińska z lekkością gra na elektrycznej wiolonczeli, a jej barwę na elektrycznych skrzypcach dopełnia Marta Lutrzykowska. Dziewczyny wystąpiły na naszej scenie, a także zapowiedziały nową płytę. Premiera odbędzie się już w maju.

Co wyróżnia duet Pinky Loops?

Pinky Loops to kobiecy i nietypowy duet. Asia i Marta jako absolwentki Akademii Muzycznej w Bydgoszczy postanowiły w nieco inny sposób zaprezentować znane instrumenty. Dziewczyny zamieniły klasyczne skrzypce i wiolonczele na wersję elektryczną. Tym, co wyróżnia je najbardziej, jest granie z looperem - elektronicznym urządzeniem służącym do tworzenia pętli muzycznych, dzięki któremu duet brzmi jak kilkuosobowy zespół. Od tego urządzenia pochodzi także nazwa zespołu - Pinky Loops.

Druga płyta Pinky Loops

Dziewczyny kończą prace nad drugą płytą. Jak przyznały, premiera odbędzie się już w maju. Na krążku znajdziemy autorskie kompozycje, które charakterem przypominać będą muzykę filmową. Każdy utwór zawierać będzie zapętlony cytat muzyczny znanego kompozytora.

- Na tej płycie znajdą się tylko nasze utwory. Każda z tych kompozycji będzie zawierała cytat znanego kompozytora. Dzisiaj zagramy utwór w którym będzie cytat Georga Gershwina, z utworu "Summertime" - zapowiedziały artystki.

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki znajdziesz w serwisie Player.

Zobacz także:

Menadżer Krzysztofa Krawczyka wydał oświadczenie ws. stanu zdrowia muzyka. Jak czuje się artysta?

Stracił głos i porzucił karierę: "Nie chciałem wiązać przyszłości z muzyką". Dziś Dionizy Wincenty Płaczkowski buduje karierę jako tenor występując w Polsce i za granicą

Planujesz wieczór z filmami lub muzyką? Zadbaj o dźwięk o najwyższej jakości

Autor: Nastazja Bloch

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana