To już 22. sezon uwielbianych przez widzów TVN "Kuchennych rewolucji". Obecnie, gdy z powodu pandemii COVID-19 coraz więcej barów i lokali zamyka się lub zawiesza swoją działalność, pomoc Magdy Gessler jest potrzebna jeszcze bardziej niż zwykle. Restauratorzy muszą odnaleźć się w nowej rzeczywistości i niełatwych warunkach pracy.
"Kuchenne rewolucje" w Słupsku
W Słupsku, w zabytkowej kamienicy niedaleko centrum miasta siedzibę ma restauracja "Mikołajek". To lokal z długimi tradycjami, który rok temu przejęła pani Jolanta. Kobieta od 10 lat ze sporym powodzeniem prowadzi w mieście "Pierogarnię". Zachęcona tym sukcesem zaciągnęła kredyt, by kupić "Mikołajka". Liczyła na to, że lokal - popularny w czasach PRL-u - znów przyciągnie klientów. Szybko okazało się, że bardzo się myliła. Nowy biznes pochłania wszystkie zyski "Pierogarni".
Okazuje się, że w ostatnim czasie sytuacja jest jeszcze gorsza. Zdesperowana właścicielka napisała do Magdy Gessler, prosząc ją o ratunek. Nieustraszona restauratorka z wrodzoną sobie energią podjęła się tego niełatwego zadania. Kiedy pojawiła się w "Mikołajku", na miejscu była także zwykle nieobecna właścicielka. Na początku Magdę Gessler uderzyły ceny dań, które zobaczyła w karcie.
- Za darmo można tu zjeść - stwierdziła prowadząca "Kuchenne rewolucje".
Magda Gessler podjęła się niełatwego zadania
Szybko okazało się, że wyprowadzenie "Mikołajka" na dobre tory nie będzie łatwe. W relacjach między Magdą Gessler a panią Jolantą nie brakowało emocji. Czy rewolucja zakończyła się sukcesem?
"Kuchenne rewolucje" - gdzie oglądać
"Kuchenne rewolucje" ze Słupska można obejrzeć w czwartek, 11 marca o godz. 21:30 na antenie TVN oraz przedpremierowo w Player.pl.
Zobacz wideo: Startuje nowy sezon "Kuchennych rewolucji"! "Teraz już nie mogę tak ostro mówić"
Zobacz także:
Życie z chorobą dwubiegunową. Mika Urbaniak w szczerym wyznaniu: "Alkoholem łagodziłam symptomy"
Emocje po wywiadzie Harry'ego i Meghan. "To jest największy kryzys od śmierci księżnej Diany"
Roksana Węgiel w programie "MasterChef Junior". Wiemy, co przygotowali dla niej mali kucharze
Autor: Kamila Glińska