Dom

Twój prywatny szef kuchni w domu - piekarnik, który dogląda potraw za ciebie

piekarnik

mat. prasowe 

Dom

Twój prywatny szef kuchni w domu - piekarnik, który dogląda potraw za ciebie

piekarnik

mat. prasowe 

Marzenie każdego z nas – prywatny szef kuchni w domu. Ty kupujesz składniki, a on robi za ciebie. Prawie, bo jeśli masz piekarnik parowy Electrolux, to będzie on doglądał potrawy za ciebie, a jedyne co musisz zrobić, to przygotować potrawę i wstawić ją do piekarnika. Koniec z niedopieczonym lub spalonym jedzeniem!

Marka Electrolux sprostała wszystkim naszym wymaganiom. Piekarniki parowe SteamBoost i SteamCrisp są funkcjonalne, wygodne i sprawdzają się w każdej kuchennej sytuacji. Z powodzeniem zastępują klasyczne metody gotowania na kuchence, a to tylko jeden sprzęt!

SteamBoost

Wielofunkcyjny piekarnik parowy pozwala na przygotowanie w nim tradycyjnie pieczonych potraw, ale to tylko wierzchołek jego możliwości. Dzięki parze można także wykorzystać go do gotowania na parze i odgrzewania dań. Pozwala na zachowanie naturalnej wilgotności potraw i pysznego smaku.

piekarnik z termosondą

mat. prasowe/ SteamBoost

Dzięki termosondzie mamy pełną kontrolę nad procesem pieczenia. Wmontowana termosonda monitoruje temperaturę wnętrza potrawy, bez ryzyka niedopieczenia czy spalenia. Gdy potrawa jest gotowa, termosonda zasygnalizuje zakończenie pieczenia i wyłączy piekarnik. Sama! Czy może być coś lepszego niż własny szef kuchni i to w dodatku o każdej porze dnia i nocy?

Piekarnik SteamBoost ma także wbudowany tekstowy wyświetlacz LCD z asystentem gotowania, dzięki czemu urządzenie wyręczy Cię w doborze czasu i temperatury pieczenia.

Tryb szybkiego nagrzewania pozwala o 40 proc. skrócić czas przygotowania piekarnika do pracy w wymaganej temperaturze, a wentylator zapewnia stały obieg gorącego powietrza, gwarantując równomierny rozkład temperatury.

W takich warunkach potrawy mogą być pieczone w niższej nawet o 20 proc. temperaturze w porównaniu do piekarników tradycyjnych, co umożliwia oszczędność czasu i energii.


mat. prasowe / SteamCrisp

Połączenie pary i gorącego powietrza gwarantuje, że potrawy nie wysychają i można je piec w niższej temperaturze. Gotowa pieczeń będzie soczysta w środku i cudownie chrupiąca z wierzchu. To idealne rozwiązanie do pieczenia mięs, zapiekanek, pieczywa, ciast, a także odgrzewania potraw bez ryzyka wysuszenia. Dodatek pary poprawia smak i konsystencję.

SteamCrisp

Ten piekarnik również zawiera wspomnianą już termosondę, która sprawdza potrawę za nas. Piekarnik ochrania potrawy przed przesuszeniem i ma coś, co doceni każdy z nas – czyszczenie parowe AquaClean. Polega ono na tym, że para wodna rozmiękcza zaschnięte zabrudzenia w komorze piekarnika, co ułatwia ich usunięcie.

W piekarniku znajdziemy Tekstowy wyświetlacz LCD z asystentem gotowania. Urządzenie krok po kroku wyręczy Cię w doborze czasu i temperatury pieczenia. Czytelny wyświetlacz z menu w języku polskim ułatwia wykorzystanie możliwości piekarnika, ułatwia dostęp do różnorodnych trybów grzania, dziesiątków programów pieczenia oraz funkcji szybkiego nagrzewania i pomocy.


Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
63
7
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0