Wiadomość
Dziecko

Dziadkiem być. Tomasz Stockinger i Zbigniew Łuczyński o rozpieszczaniu wnuków

W Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś dwóch dziadków. Świeżo upieczonego - Zbigniewa Łuczyńskiego i doświadczonego - Tomasza Stockingera. Jak podoba im się bycie dziadkiem - rozpieszczają swoje wnuki? Czy dziadek Tomasz ma jakieś rady dla dziadka Zbigniewa?

  • Dziadkowie Stockinger i Łuczyński
  • Z wizytą u Zbigniewa Łuczyńskiego
  • Robert Stockinger o ojcu w roli dziadka
  • Tomasz Zubilewicz, Tomasz Stockinger, Krzysztof Hołowczyc - dziadkowie
  • Tomasz Stockinger został dziadkiem, a Robert ojcem

Dziadkowie Stockinger i Łuczyński

Zbigniew Łuczyński urodził się 9 października 1968 w Krakowie. Jest dziennikarzem i prowadzącym program „Uwaga TVN”. Jak sam mówi zamierza być dziadkiem, który będzie wnuka rozpieszczał. Bo takie jest, jego zdaniem, zadanie dziadków. Nie przejmuje się przy tym groźbami rodziców Stasia, którzy żartują, że jak będzie zbytnio go rozpieszczał, to oni ograniczą kontakty.
  • Trzy miesiące temu jako 50-latek zostałem dziadkiem Stasia. Spodziewałam się jego narodzin, córka wyszła za mąż, dziecko było planowane. W tamtym roku w maju córka mi obwieściła, ze jest w ciąży, przyjechała do mnie do Warszawy z Krakowa, to była wielka radość, uściski i gratulacje.
  • Jak mały się pojawił na świecie, to akurat tego dnia byłem w Barcelonie i zacząłem tańczyć na ulicy.
  • Jak urodziły się dzieci, to byłem dzieckiem właściwie. Nie mogłem sobie zdawać sprawy z tego z czym wiąże się ojcostwo, jego trudy i radości. Podobnie mają teraz moje dzieci. Zostawiam im te furtkę otwartą, niech sami wychowują.

Tomasz Stockinger urodził się 23 lutego 1955 w Warszawie jest aktorem i prezenterem telewizyjnym. Jest dziadkiem od 26.10.2017 roku. Jego wnuczka ma na imię Oliwia, jest córką jego syna Roberta i synowej Patrycji

Ojciec mojego ojca był wzorem dziadka dyskretnego. Był bazą miłości, spokoju i uśmiechu. Takim dziadkiem przede wszystkim chciałbym być.

Zobacz też:

Z wizytą u Zbigniewa Łuczyńskiego


Zbigniew Łuczyński zaprosił nas też do swojego domu zobaczcie gdzie relaksuje się po ciężkiej pracy.

Jestem takim eleganckim Panem, który często ma brud za paznokciami, bo pracuje łapami, grzebie w ziemi
Przesadzam kwiatki, przycinam rośliny, grabie trawę. To sprzyja mojej dobrej formie, ale też pozwala mojemu mózgowi dobrze funkcjonować. To taka terapia przez ogród




Robert Stockinger o tacie w roli dziadka:

  • Mój tata od razu po narodzinach Oliwii chciał wparować na salę do Patrycji, 10 minut po cesarce. Nie wpuścili go ,więc przyjechał z samego rana na salę, gdzie panował zakaz odwiedzin, ale nic go nie powstrzymało i wpadł z kwiatami. Położne go przegoniły.
  • Ale mój szalony tata odczekał kilka godzin i znowu wrócił. Wtedy już udało mu się zrobić sesję zdjęciową z wnuczką. Dziadek jest przedumany! Oliwia ma cztery dni, a mój ojciec był u niej 7 razy.
  • Chciał nas przewieź ze szpitala do domu, chce nam pomagać przygotowywać pokarm, Pati ma małe problemy z karmieniem. Ciężko było tatę wygnać do pracy, bo chce być u nas non-stop. Mój tata pęka z dumy i tylko pyta – no dobra, to kiedy mogę zabrać Oliwkę na kort tenisowy? Kiedy się będzie już nadawała? Myślę, że to kwestia kilku dni, jak mała rakietka tenisowa będzie zagubiona.
  • Generalnie mamy wsparcie ze strony wszystkich dziadków i są zachwyceni małą. 

Tomasz Zubilewicz, Tomasz Stockinger, i Krzysztof Hołowczyc - dziadkowie

Z okazji Dnia Dziadka zaprosiliśmy do studia najmilszych, najprzystojniejszych i najfajniejszych - jak mówi Dorota Wellman - dziadków. Na naszej kanapie zasiedli:

  • Tomasz Stockinger
  • Tomasz Zubilewicz
  • Krzysztof Hołowczyc

Czy pamiętają ten moment, kiedy dowiedzieli się, że zostaną dziadkami? W jakich okolicznościach dowiedział się o tym Krzysztof Hołowczyc? Jaki prezent od wnucząt dostał Tomasz Zubilewicz? Czy dziadkowie są od kochania i rozpieszczania, a rodzice od wychowywania i stawiania wymagań? Jakim dziadkiem dla swojej wnuczki chce być Tomasz Stockinger?

Tomasz Stockinger został dziadkiem, a Robert ojcem

Gdy naszemu redakcyjnemu koledze - Robertowi Stockingerowi urodziła się córeczka. O swoich emocjach związanych z zostaniem tatą powiedział w Dzień Dobry TVN. Na naszych kanapach usiadł także ojciec Roberta - aktor Tomasz Stockinger. Jak to jest być dziadkiem? Czy to jego pierwsza wnuczka? Jak się czuje gdy dziecko staje się rodzicem?
Czy Robert Stockinger był obecny przy porodzie?
Co świeżo upieczony ojciec mówi o swojej córeczce Oliwii?
Robertowi i Patrycji gratulujemy córeczki! :)

Filmografia Tomasza Stockingera:

  • 1978: Życie na gorąco jako boy w hotelu "Sheraton" (odc. 6)
  • 1978: Układ krążenia jako kolega Małgorzaty (odc. 3)
  • 1978: Sto koni do stu brzegów jako Bogdan Majer
  • 1978: Bez znieczulenia jako student Michałowskiego
  • 1978: 07 zgłoś się jako Władek, pracownik warsztatów na Okęciu (odc. 5)
  • 1979: Godzina „W” jako powstaniec
  • 1979: Cóżeś ty za pani jako Obsada aktorska
  • 1980: Sherlock Holmes i doktor Watson jako Carter (odc. 8)
  • 1980: Kariera Nikodema Dyzmy jako Majewski, przyjaciel Koniecpolskich (odc. 3)
  • 1980, 1982, 1996–1997, 2000: Dom jako Karol Lang
  • 1981: Znachor jako hrabia Leszek Czyński
  • 1981: Uczennica jako konspirator
  • 1981: Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy jako kompan Poturzyckiego (odc. 9)
  • 1981: Miłość ci wszystko wybaczy jako śpiewak z "Sinej Pticy"
  • 1981: Czwartki ubogich jako Zbyszek, brat Jerzego
  • 1981: Bołdyn jako podporucznik Mieczysław Pakosz "Mroczny", adiutant "Bołdyna"
  • 1983: Ostrze na ostrze jako Piotr Wolski
  • 1983: Der Aufenthalt jako sierżant
  • 1983: Lata dwudzieste... lata trzydzieste... jako Adam Dereń
  • 1984: Rycerze i rabusie jako starościc Piotr Wolski
  • 1990: Napoleon jako Hipolit Charles, kochanek Józefiny (odc. 1)
  • 1991: Pogranicze w ogniu jako rotmistrz Jerzy Osnowski, agent polskiego wywiadu
  • 1992: Wielka wsypa jako "Playboy"
  • 1992: Szwadron jako Failleul
  • 1992: Łza księcia ciemności jako detektyw hotelowy Gunnar
  • 1993–1994: Zespół adwokacki jako mecenas Krzysztof Janicki, syn Witolda, pracownik zespołu
  • 1995: Sukces jako Remigiusz Wysocki, prezes Głównego Urzędu Ceł (odc. 5)
  • 1995: Pestka jako Marcel, brat Teresy
  • 1995, 1998: Matki, żony i kochanki jako Leszek Wierzbicki, szef Cezarego
  • 1996: Szamanka jako Niemiec zabawiający się z panienką na masce samochodu
  • od 1997: Klan jako Paweł Lubicz, syn Marii i Władysława
  • 2008: Małgosia contra Małgosia jako ojciec Piotr
  • 2010: Hotel 52 jako Wiktor Mrugała (odc. 26)
  • 2011: Przepis na życie jako Cezary Adamowicz, ojciec Anny
  • 2012: Przepis na życie jako mężczyzna podobny do Cezarego (odc. 32)
  • 2013: Czas honoru jako Sawicki, minister rządu londyńskiego (odc. 66, 67 i 68)
  • 2015: Na wieży Babel jako Obsada aktorska
  • 2016: Wesele w Kurnej Chacie jako Ojciec panny młodej
Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
2
0
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0