W kuchni Dzień Dobry TVN kanapkowe szaleństwo. Jan Kuroń przygotował dla nas: kanapki: z pastrami, PO’ BOY ze smażonymi krewetkami, Croque Monsiuer i burgery buraczane.
W kuchni Dzień Dobry TVN prowadząca cykl Naturalnie! Agnieszka Cegielska oraz couch zdrowia i zdrowego stylu życia Karolina Murdzia przygotowały dania, które rozgrzeją nas w te mroźne dni: budyń jaglany z jabłkiem, zimową zupę z warzywami oraz rozgrzewającą kaszę gryczaną z dynią i marchewką. Smacznego!
W najnowszym odcinku cyklu Naturalnie! Agnieszka Cegielska mówiła o prozdrowotnych właściwościach buraka, a w kuchni Dzień Dobry TVN – wraz z Andrzejem Polanem – przygotowała smaczne dania właśnie z tym warzywem. Mogliśmy skosztować: sałatki z burakami, kozim serem i rukolą, pieczonych buraków z dynią, tatara z buraka z pieczywem ziarnistym i awokado oraz ziemniaczanego placka z burakami, serem kremowym, wędzonką i piklami. Smacznego!
Do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy Prezesa Stowarzyszenia Kucharzy Polskich Krzysztofa Szulborskiego. Przygotował dla nas pyszne zupy krem z warzyw. Smacznego!
Do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy uczestnika programu "MasterChef Junior" Kubę Tomaszczyka i jego babcię Irenę Skorek. Przygotowali dla nas: brownie, bruschettę z krewetkami, sosem pomidorowym i sosem krewetkowym oraz gołąbki.
Quinoa, czyli komosa ryżowa, w kuchni jest bardzo wszechstronna. Udowodniły to: dziennikarka Ewa Ewart i prowadząca cykl Naturalnie! Agnieszka Cegielska. Przygotowały w kuchni Dzień Dobry TVN: sałatkę z kaszą quinoa i tuńczykiem, rozgrzewającą zupę z dyni z kaszą quinoa oraz kaszę quinoa na słodko.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotował półfinalista 5. edycji programu „Masterchef” Szymon Czerwiński. Przygotował: sałatkę z kiełków z dresingiem ziołowym, piersi z kaczki w skórce pomarańczowej i Eton Mess. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy aktorkę Karinę Kunkiewicz. Przygotowała dla nas placuszki z cukinii, doradę pieczoną w soli, pieczone warzywa, a na deser - bezę z kremem mascarpone.
W kuchni Dzień Dobry TVN Darek Kuźniak zabawił się we wróżbitę i przepowiedział kuchenne trendy na 2017 rok. Kuchnia przyszłości ma być prosta i szybka w przygotowaniu. Zobaczcie jak zrobić: mozzarellę z sosem wiśniowym, spaghetti carbonara i zabaglione z owocami.
Blogerka kulinarna Anna Włodarczyk to pasjonatka dań retro i jak nikt inny przybliża współczesnym frykasy polskich kucharek przedwojennych Marii Disslowej i Lucyny Ćwierczakiewiczowej. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: forszmak, skorzonerę, kruche ciasteczka imbirowe oraz kremową brukselkę.
Lena Kostylewa i Bartosz Gryszko to para młodych kuchennych zapaleńców, którzy na swoim blogu przywracają świetność ponad stuletnim przepisom, które często odeszły w zapomnienie. Skąd czerpią inspirację? W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali starodawne desery, które idealnie nadadzą się na świąteczny stół.
W kuchni Dzień Dobry TVN Jan Kuroń przygotował dania świąteczne: trybowane kacze udka faszerowane farszem z włoszczyzny z dodatkiem curry i daktyli, rybę po grecku oraz pilaf z kurczakiem.
Wielkimi krokami zbliża się Boże Narodzenie, dlatego Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN słodkości, które z powodzeniem można postawić na świątecznym stole.
W ramach cyklu „Smaki regionów”, który przygotowujemy wspólnie z Tele Magazynem i Tele Programem uczestnik MasterChefa Grzegorz Bien przygotował w Dzień Dobry TVN dania z kuchni śląskiej: wodzionkę, szpajzę i hekele.
Dobrze dobrane przyprawy potrafią odmienić każde danie z kurczaka. Udowodniła to Ewa Malika Juchnowicz, która w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: jamajskiego kurczaka w rumie, kuskus Saffi oraz kurczaka w śliwce z zielem angielskim i puree z selera z orzechem laskowym.
Polacy pokochali kebaby. Jak więc zrobić je w domu? O tym - goszczący w kuchni Dzień Dobry TVN - Charles Daigneault. Mieliśmy okazję spróbować, przygotowane przez niego, kebaby: wegetariański z sosem imbirowym oraz jagnięcy z sosem miętowym.
Osi Ugonoh znana jest z udziału w programie Top Model. Jako pierwsza czarnoskóra modelka wygrała polską edycję show. Zaprosiliśmy ją do kuchni Dzień Dobry TVN, aby wraz ze swoją siostrą Ogi przygotowała dania z dzieciństwa. Były to: ryż z czerwonym sosem, plantany z wołowiną, plantan na słodko i sałatka.
W kuchni Dzień Dobry TVN szef kuchni Piotr Kucharski przygotował pyszne dania z warzyw. Na stole pojawiły się: warzywa z wołowiną i orzechowym dzikim ryżem, warzywa pod beszamelem oraz orientalna zupa z krewetkami. Palce lizać!
W ramach cyklu „Smaki regionów”, który przygotowujemy wspólnie z Tele Magazynem i Tele Programem restauratorka Beata Kartowicz zrobiła w kuchni Dzień Dobry TVN specjały z Wielkopolski. Mieliśmy okazję spróbować czerninę na gęsinie, piersi z gęsi, modrą kapustę z jabłkami, szagówki poznańskie oraz pierogi z gęsiną.
Sezon na jabłka w pełni, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN szef kuchni Andrzej Polan przygotował smakowite desery z tym właśnie owocem. Mieliśmy więc okazję skosztować szarlotkę, omlet z jabłkami do góry nogami oraz kruszonkę z jabłkami. Palce lizać!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy uczestnika MasterChefa Marka Pukasa i jurorkę programu Anię Starmach. Przygotowali dla pysznego kurczaka w warzywach. Palce lizać!
W kuchni Dzień Dobry TVN Janusz Fic przygotował dania z ryb: zupę rybną z płatkami marynowanego leszcza i suszonymi pomidorami, sandacza pieczonego w soli z kiszonym selerem i polentą oraz jesiotra duszonego w białym winie z kulebiakiem z kiszonej kapusty i brokułami. Był też smażony filet z okonia na tarcie z jarmużu. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy znanego z programu Azja Express Darka Kuźniaka. Przygotował dla nas pyszne jesienne dania: flaki z boczniaka, tatara wołowego z kurkami i parmezanem oraz skrzydełka kurczaka w boczku. Było też coś dla smakoszy słodkości: jabłka pod kruszonką z rozmarynem.
Rozpoczynamy nowy cykl "Smaki Regionów" z dziennikami regionalnymi w całej Polsce oraz Tele Magazynem i Tele Programem. Dzisiaj w Dzień Dobry TVN kuchnia małopolska, do której zapraszamy razem Gazetą Krakowską. Andrzej Polan przygotował: zupę bryndzową, placki z blachy po zabielsku, maczankę krakowską, pierogi z bryndzą i kurkami. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN uczestnik MasterChefa Michał Fabiszewski i Ania Starmach przygotowali risotto na trzy sposoby: z grzybami, pesto oraz dynią i kurczakiem. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszne „jesienne” dania. Na stole pojawiły się: kluski z dziurką, grzybami i dynią, krem z pomidorów z kaszą, szałwią i grzybami, polędwica smażona z chrupiącymi ziemniakami i gorczycą oraz kręcone ciasto ze śliwkami. Smacznego!
Wrzesień to miesiąc Meksyku, dlatego do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy Magdę i Łukasza Sawę, by przygotowali dania kuchni meksykańskiej. Na stole pojawiły się: totopos, guacamole, churros z czekoladą, tacos tinga de pollo i salsa z grillowanego ananasa. Palce lizać!
W kuchni Dzień Dobry Wakacje same pyszne słodkości: rolada malinowa, babeczki kruche z owocami i słodkie… sztabki złota. Przygotowali je dla nas: mistrz cukiernictwa Jacek Dzikowski i wicemistrz Polski Uczniów Szkół Cukierniczych Oskar Kamiński.