W kuchni Dzień Dobry TVN Paweł Dobrzański przygotował dania dla biegaczy: krem pomidorowy, pesto pietruszkowe, pęczotto z warzywami oraz deser śliwkowo-dyniowy. Smacznego!
Co takiego je Robert Lewandowski, że jest w tak świetnej formie? Postanowiliśmy to sprawdzić zapraszając do kuchni Dzień Dobry TVN Tomasza Leśniaka, Szefa Kuchni Reprezentacji Polski w Piłce Nożnej, ktory już od 9 lat karmi "nasze orły". Czy to on decyduje o tym, co pilkarze mogą jeść? Czy dla każdego przygotowuje indywidualne menu? Jakie są ulubione potrawy piłkarzy? Tomasz Leśniak w naszej kuchni przygotował m.in.: „Ryżankę” na mleku kokosowym z siemieniem lnianym, halibuta w pistacjach z dzikim ryżem i salsą z buraków oraz cielęcinę marynowaną w syropie klonowym. Skorzystajcie z jego przepisów!
Kucharz David Gaboriaud radzi w Dzień Dobry Wakacje, jak przygotować potrawy wykwintne i niedrogie. Skorzystajcie z jego przepisów na: carpaccio z melona, maliny, sera bleu d'auvergne i dressingu z miodem pitnym, sałatkę z soczewicą, wędzonym pstrągiem i jajkiem "poché" oraz smażone brzoskwinie z rozmarynem i lodami waniliowymi. Palce lizać!
W kuchni Dzień Dobry TVN Michał Kurek i Izabela Janachowska przygotowali lekkie i zdrowe dania, które każdemu dodadzą sporo energii: lekką sałatkę z truskawkami, deser z mango i ricotty oraz wiosenny krem z rzodkwi.
W naszej kuchni gościliśmy dwie siostry - Annę i Aleksandrę Kopcza, które gotują, napisały książkę kulinarną i prowadzą kilka restauracji. Siostry o sarnich oczach - jak mówi Marcin Prokop - przygotowały kilka potraw, które nie tylko wybornie smakują, ale także pięknie wyglądają na talerzu. Skorzystajcie z ich przepisów na: tartę bazyliową z pomidorkami, grzanki z kremem awokado, buraczkowym hummusem i marynowanym łososiem, zapiekane ziemniaczki oraz na desery: bezowe torciki z musem malinowym i torcik kokosowy z mango i białym rumem. Palce lizać!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Monikę Długosz-Nikiel, uczestniczkę programu "Ugotowani", której w naszym studiu towarzyszył mąż. Inspiracją dla ich menu są kolory. W tym celu warzywa i owoce podzielili na kilka grup kolorystycznych. Skorzystajcie z ich przepisów na: smoothie z jarmużem, szpinakiem, kiwi i ogórkiem oraz zupę krem z kalafiora, pora, selera, pietruszki z dodatkiem czosnku i cebuli. Przygotowali też pyszne penne z sosem pomidorowym, a na deser kaszę jaglaną na mleku kokosowym.
Jak mówi Dorota Wellman - trzeba Polana, by z ziemniaka zrobić kulinarne arcydzieło. Mistrz Andrzej Polan udowadnia w kuchni Dzień Dobry TVN, że ze zwykłych ziemniaków można przygotować niezwykłe potrawy. Bogracz ziemniaczany z jajkami, kotlety z ziemniaków, a na deser ziemniak przytulony przez "francuza" - to propozycje kucharza Andrzeja Polana. A kto z Was lubi placki ziemniaczane?
Już jutro Walentynki. A jak mówi przysłowie: do serca mężczyzny trafia się przez żołądek. A do serca kobiety? No właśnie. Jak myślicie? Póki co, w kuchni Dzień Dobry TVN Dominika Fetraś, autorka bloga kulinarnego, przygotowała potrawy, którym nikt się nie oprze!
Maria i Jakub Pasek proponują zabieganym osobom proste w przygotowaniu, ale niebanalne potrawy: zupę cebulową, polędwicę wołową z grzybami, chili con carne w paprykach, a na deser - słoną czekoladę z pistacjami i piankami marshmallows. Skorzystajcie z ich przepisów!
Mikołaj i Klaudia Chamarczuk to rodzeństwo, które wystąpiło w "Kuchennych rewolucjach" i skradło show samej Magdzie Gessler. Gościmy ich dzisiaj w kuchni Dzień Dobry TVN, w której przygotowują energetyczne potrawy: koktajl wieloowocowy, gołąbki z kaszą jaglaną i kurkami, banana grillowanego z miodem gałką lodów waniliowych i polewą czekoladową oraz sałatkę z grillowanym kurczakiem. Jaką potrawę najchętniej wybierają goście, którzy odwiedzają ich restaurację w Złotowie? Czy Magda Gessler podrywała Mikołaja Chamarczuka? To bardzo zaciekawiało Marcina Prokopa...
Zapiekane filety rybne, pierś kurczaka z jabłkami, zapiekanka warzywna, deser z nektarynkami i lawendą. W kuchni Dzień Dobry TVN zapachniało Prowansją za sprawą kucharza Pascala Brodnickiego.