"MasterChef Junior 6.": Młodzi kucharze trafili do restauracyjnej kuchni. Ocenili ich wyjątkowi jurorzy

MasterChef Junior
TVN
Po ubiegłotygodniowych emocjach związanych z przygotowywaniem dań z halibuta i polędwicy wellington emocje nie słabną. Z czym przyszło się zmierzyć młodym adeptom sztuki kulinarnej tym razem?

"Masterchef Junior 6": młodzi kucharze trafiają do restauracyjnej kuchni

Marzeniem każdego kucharza-amatora jest możliwość gotowania w prawdziwej, restauracyjnej kuchni. W tym odcinku uczestnicy 6. edycji "MasterChef Junior" mieli okazje to marzenie spełnić. W zadaniu drużynowym, podzieleni na dwa zespoły młodzi kucharze przygotowywali czterodaniowe menu dla jurorów, Szefa Kuchni Krzysztofa Żurka oraz… 11 tajemniczych gości, których uczestnicy nie poznali aż do ogłoszenia werdyktu. Wtedy dopiero okazało się, że gotowali dla swoich rodziców, którzy z kolei nie znali składów drużyn, głosowali więc w ciemno na dania, które najbardziej im smakowały. Finalnie starcie w restauracyjnej kuchni wygrała drużyna niebieska, tym samym do konkurencji eliminacyjnej trafiła drużyna czerwona.

Czekoladowe Jaja i słodka rywalizacja

Po powrocie do kuchni MasterChef Junior członkowie drużyny, która przegrała poprzednią konkurencję wzięli udział w zadaniu, którego tematem był deser czekoladowy. Zanim jednak przystąpili do gotowania musieli złowić czekoladowe jajka, a w nich składniki, które będą musiały znaleźć się w przygotowanych przez nich potrawach. Deser Stasia zachwycił jurorów. Niestety gorzej poszło Lenie i Natalii, które w tym odcinku musiały pożegnać się z programem.

Zobacz wideo: MasterChef Junior | Sezon 6 | Odcinek 6 | Zwiastun

Zobacz więcej:

Autor: Katarzyna Lackowska

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana