"Masterchef Junior 6": młodzi kucharze trafiają do restauracyjnej kuchni
Marzeniem każdego kucharza-amatora jest możliwość gotowania w prawdziwej, restauracyjnej kuchni. W tym odcinku uczestnicy 6. edycji "MasterChef Junior" mieli okazje to marzenie spełnić. W zadaniu drużynowym, podzieleni na dwa zespoły młodzi kucharze przygotowywali czterodaniowe menu dla jurorów, Szefa Kuchni Krzysztofa Żurka oraz… 11 tajemniczych gości, których uczestnicy nie poznali aż do ogłoszenia werdyktu. Wtedy dopiero okazało się, że gotowali dla swoich rodziców, którzy z kolei nie znali składów drużyn, głosowali więc w ciemno na dania, które najbardziej im smakowały. Finalnie starcie w restauracyjnej kuchni wygrała drużyna niebieska, tym samym do konkurencji eliminacyjnej trafiła drużyna czerwona.
Czekoladowe Jaja i słodka rywalizacja
Po powrocie do kuchni MasterChef Junior członkowie drużyny, która przegrała poprzednią konkurencję wzięli udział w zadaniu, którego tematem był deser czekoladowy. Zanim jednak przystąpili do gotowania musieli złowić czekoladowe jajka, a w nich składniki, które będą musiały znaleźć się w przygotowanych przez nich potrawach. Deser Stasia zachwycił jurorów. Niestety gorzej poszło Lenie i Natalii, które w tym odcinku musiały pożegnać się z programem.
Zobacz wideo: MasterChef Junior | Sezon 6 | Odcinek 6 | Zwiastun
Zobacz więcej:
- Lubisz któryś z tych 12 produktów? Uważaj, to może już być uzależnienie
- Przepis na oryginalny i pyszny makaron, czyli carbonara w kwadrans
- Lekkie i kolorowe tarty na wiosnę. Poznaj przepisy Bartka Boratyna
Autor: Katarzyna Lackowska