Polska kuchnia, którą pokochali Brytyjczycy

PIERNIK NA CIEPLO Z DAKTYLAMI, ORZECHAMI PECAN, KREMEM CYTRYNOWYM I SOSEM TOFFI
fot. East News
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Kubę Winkowskiego, który został uznany najlepszym kucharzem w Wielkiej Brytanii. Mówi się o nim także, że jest następcą Gordona Ramsaya. Kuba przygotował same smakołyki. Poznajcie przepisy.

ŁOSOŚ MARYNOWANY W BURAKACH, ‘PIEROŻKI’ Z TWAROGIEM, KOPEREK I KAWIOR

Składniki:

  • 1000 g łososia bez skory, środek filetu (idealnie z 5-6kg ryby)
    • 100 g soli gruboziarnistej
      • 75 g cukru
        • 2 buraki, czerwone, obrane i poćwiartowane
          • 2 pomarańcze
            • 2 jałowice w ziarnach
              • 5 g kminku w ziarnach
                • 5 g kolendry w ziarnach
                  • 5 g pieprzu białego w ziarnach
                    • 1 pęczek koperku
                      • 20 g chrzanu

                        Przygotowanie:

                        Wymieszaj sól razem z cukrem. W mikserze zmiksuj wszystkie pozostałe składniki na drobną masę. Na tacy obtocz łososia ze wszystkich stron solą i cukrem. Rozłóż parę warstw foli spożywczej, tak by można było zawinąć łososia. Wyłóż polowe masy buraczanej, na górę ułóż łososia i całą sól z cukrem. Na górze rozsmaruj resztę buraków i zawiń dokładnie w folie.

                        Umieść na tacy (coś głębokiego, bo łosoś puści soki) i przyciśnij drugą taca z lekkim ciężarem. Włóż łososia do lodówki na 24 godziny. Obróć rybę po 12 godzinach. Na drugi dzień wymyj łososia pod bieżąca woda i wysusz (najlepiej włóż odkrytą rybę do lodówki na kolejne 24 godziny). Po 48 godzinach łosoś będzie idealny, gotowy do krojenia i serwowania. Tak zamarynowana rybę można trzymać, co najmniej przez tydzień.

                        ‘PIEROŻKI’ Z TWAROGIEM

                        Składniki:

                        • Marynowane buraki:
                          • 1 burak, zloty, duży
                            • 1 burak, w paski, duży
                              • 1 burak, czerwony, duży
                                • 1 cytryna
                                  • 50 g oliwy z oliwek
                                    • Sól, pieprz

                                      Przygotowanie:

                                      Obierz buraki i osobno pokrój na krajalnicy mandolin (zaczynając od żółtego i w paski, aby się nie zabarwiły) na jak najcieńsze plasterki. Ułóż plasterki na kupki, nożem pokrój w jak największe kwadraty. Włóż buraki do osobnych misek i przypraw sokiem z cytryny, oliwa, solą i pieprzem. Odstaw, na co najmniej, 5 ale nie dłużej niż 15 minut.

                                      Farsz:

                                      • 100 g twarogu tłustego
                                        • 80 g śmietany, 18% kwaśnej
                                          • ¼ cytryny
                                            • 1 szczypta kminku
                                              • 1 szczypta koperku drobno pokrojonego
                                                • Sól, pieprz do smaku
                                                  • Kawior

                                                    Wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą masę i przełóż do rękawa cukierniczego lub worka foliowego. Kiedy plasterki z buraka zmiękną i zrobią się plastyczne, rozłóż je na desce, stole.

                                                    Przy użyciu rękawa cukierniczego, worka foliowego lub łyżeczki, nałóż farsz na środek każdego kwadratu. Zbierz razem przeciwne rogi plasterków, przyciśnij, aby się brzegi skleiły. Polej pierożki olejem i sokiem z cytryny, który został z marynowania. Ułóż kawior na górę każdego pierożka. Pokrój łososia na cienkie plasterki i ułóż na talerzu. Ułóż kolorowe pierożki z kawiorem. Polej odrobiną oliwy i soku z cytryny. Udekoruj danie koperkiem i podawaj z razowym chlebem lub pumperniklem.

                                                    SELER PIECZONY W CAŁOŚCI W SOLI, PODAWANY Z SOSEM TRUFLOWO-GRZYBOWYM

                                                    CIASTO Składniki:

                                                    • 1200 g selera (duży i okrągły)
                                                      • 1200 g soli drobnej
                                                        • 150 g białek z jajek (ok 3-4 jajka)
                                                          • 10 g igieł z choinki (1 cala gałązka)
                                                            • 10 goździków
                                                              • 10 ziela angielskiego, cale ziarna
                                                                • 30 g siana (jak na Wigilie)

                                                                  Przygotowanie:

                                                                  Nastaw piekarnik na 180C. Seler dobrze umyć i obciąć spód tak, aby stabilnie stal. W młynku do przypraw zmielić drobno igły z choinki, goździki i ziele angielskie. W misce wymieszać sól razem z przyprawami i białkami z jajek, tak aby powstała kleista masa. Nie mieszać za długo bo sól stanie się za mokra. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłóż jedną garść mieszanki solnej i uformuj placek o średnicy selera. Następnie wykładamy sianem i gałązkami z choinki. Formując spód pod seler. Na górę położyć seler, tak, aby stal stabilnie, wciśnij go trochę w sól. Następnie, zaczynając od góry, oklejamy seler mieszanka solna dookoła , taka by cały był pokryty, bez żadnych pęknięć i dziur, to bardzo ważne! Uformuj ładny, gładki kształt (powstanie z tego ‘naczynie’ do serwowania) Włóż seler do nagrzanego piekarnika i piecz, przez co najmniej dwie i pól godziny. Po upieczeniu, wyjmij z piekarnika i w miarę możliwości zostaw do lekkiego ostygnięcia przez ok 20 minut. Ostrym nożem z ząbkami, obetnij górę, tak jak jajko na miękko, aby odsłonić seler. Przełóż całość na talerz, razem ze skorupa. Nakładaj łyżką ze środka.

                                                                  SOS TRUFLOWO-GRZYBOWY Składniki:

                                                                  • 15g suszonych prawdziwków
                                                                    • 100 g szalotki (2)
                                                                      • 80 g pieczarek
                                                                        • 2 ząbki czosnku
                                                                          • 20 g oliwy z oliwek
                                                                            • 4 g soli
                                                                              • 200 g białego wino, wytrawnego
                                                                                • 200 g śmietany do gotowania
                                                                                  • 2 krople oleju truflowego
                                                                                    • 30 g masła
                                                                                      • 10 g natki z pietruszki
                                                                                        • Czarny pieprz, mielony

                                                                                          Przygotowanie:

                                                                                          Pokrojone, suszone prawdziwki zalać małą ilością wrzącej wody i odstawić do nasączenia. Szalotki obrać, przekroić, w dłuż i pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki i czosnek również pokrój w cienkie plasterki. W garnku z pokrywką, lekko podgrzej oliwę i dodaj szalotkę, pieczarki, czosnek i sól.

                                                                                          Wszystko dokładnie wymieszaj, przykryj pokrywka i duś delikatnie do miękkości, uważaj aby się nie przypaliło. Kiedy szalotka jest miękka dodaj białe, wytrawne wino oraz suszone prawdziwki, razem z wodą. Doprowadź do wrzenia i zredukuj o polowe. Następnie dodaj śmietanę i znowu doprowadź do wrzenia. Gotuj przez ok. 2 minuty. Na końcu dodaj masło i mieszaj, aż się rozpuści. Sos doprawiamy do smaku sola i pieprzem oraz olejem truflowym (parę kropel wystarczy, jest on bowiem bardzo mocny i łatwo zrujnować cały sos). Na końcu dodaj posiekana pietruszkę i serwuj razem z pieczonym sele

                                                                                          PIERNIK NA CIEPŁO Z DAKTYLAMI, ORZECHAMI PECAN, KREMEM CYTRYNOWYM I SOSEM TOFFI

                                                                                          Składniki:

                                                                                          • 350 g daktyli bez pestek
                                                                                            • 10 g sody oczyszczonej
                                                                                              • 400 g wody wrzącej
                                                                                                • 150 g masła
                                                                                                  • 300 g brązowy, miękki cukier
                                                                                                    • 4 jajka
                                                                                                      • 350 g mąki pszennej
                                                                                                        • 5 g proszku do pieczenia
                                                                                                          • 30 g kakao
                                                                                                            • 1 paczka przyprawy do piernika

                                                                                                              Przygotowanie:

                                                                                                              Zalej daktyle i sodę oczyszczoną wrząca wodą i zostaw do nasączenia. Ucieraj miękkie masło z brązowym cukrem, aż będzie gładkie, blade w kolorze i bardzo pulchne (zajmie to trochę czasu). Pojedynczo dodawaj jajka i mieszaj tak by masa się nie rozwarstwiła (dodaj trochę mąki, jeżeli zaczyna się rozwarstwiać). W między czasie ręcznym Benderem zmiksuj daktyle i wodę. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiej przez sitko oraz dodaj do masy.

                                                                                                              Kiedy mąka jest już wymieszana dodaj zmiksowane daktyle i wymieszaj dokładnie.

                                                                                                              Nagrzej piekarnik do 180 C oraz wyłóż blachę, o rozmiarze 40x60x12cm, papierem do pieczenia. Wylej masę na blachę i piecz przez ok 40 minut, do momentu, kiedy wykałaczka wychodzi czysta ze środka ciasta. Kiedy ciasto jest gotowe wyjmij z pieca do ostudzenia. Pokrój ciasto w kwadratowe kawałki o wymiarze ok 5x5cm.

                                                                                                              KREM CYTRYNOWY:

                                                                                                              • 100 g soku z cytryny (około 8 cytryn)
                                                                                                                • 60 g żółtek z jajek
                                                                                                                  • 85 g jajek, całe
                                                                                                                    • 50 g cukru
                                                                                                                      • 60 g masła, rozpuszczonego, chłodnego
                                                                                                                        • 9 g mąki ziemniaczanej

                                                                                                                          Włóż wszystkie składniki do garnka i wymieszaj trzepaczką. Powoli doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Kiedy krem będzie wrzał i zgęstnieje, przełóż do miski, przykryj folia i ostudź.

                                                                                                                          SOS TOFFI:

                                                                                                                          • 200 g masła
                                                                                                                            • 220 g brązowego, miękkiego cukru
                                                                                                                              • 240 g śmietany do gotowania
                                                                                                                                • 1 szczypta soli

                                                                                                                                  Rozpuść, razem masło, brązowy cukier i śmietanę. Mieszając doprowadź do wrzenia i gotuj przez około 3 minut aż zgęstnieje. Wymieszaj trzepaczka i odłóż do ostudzenia.

                                                                                                                                  ORZECHY PEKAN

                                                                                                                                  • 100 g orzechów pecan, lekko pokrojonych

                                                                                                                                    Włóż orzechy do piekarnika nagrzanego do 180C na około 4 minuty, aby je lekko stosować.

                                                                                                                                    CYTRYNA

                                                                                                                                    Nożem obierz cytrynę ze skorki, razem z białą częścią. Wykrój segmenty cytryny. Każdy segment pokrój na 3 kawałki.

                                                                                                                                    Przełóż sos toffi do płaskiego garnka lub patelni i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ciepło. Podlewaj ciasto sosem aż cale nim nasiąknie i się podgrzeje. Przełóż na talerz polej sosem i obsyp orzechami pekan i kawałeczkami cytryny. Podawaj z kremem cytrynowym

                                                                                                                                    Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

                                                                                                                                    podziel się:

                                                                                                                                    Pozostałe wiadomości

                                                                                                                                    Zmiany w Dzień Dobry TVN. Do zespołu dołączą znane twarze

                                                                                                                                    Zmiany w Dzień Dobry TVN. Do zespołu dołączą znane twarze

                                                                                                                                    Takiego programu dawno nie było. W pracy stawi się wyjątkowy skład prowadzących

                                                                                                                                    Takiego programu dawno nie było. W pracy stawi się wyjątkowy skład prowadzących

                                                                                                                                    Upiekłam fit "sernik" Anny Lewandowskiej. Bez glutenu, bez laktozy... bez smaku?

                                                                                                                                    Upiekłam fit "sernik" Anny Lewandowskiej. Bez glutenu, bez laktozy... bez smaku?

                                                                                                                                    Quiz. Sprawdź, co wiesz o wielkanocnych potrawach?

                                                                                                                                    Quiz. Sprawdź, co wiesz o wielkanocnych potrawach?

                                                                                                                                    Żurek i barszcz biały - czym się różnią te wielkanocne zupy?

                                                                                                                                    Żurek i barszcz biały - czym się różnią te wielkanocne zupy?

                                                                                                                                    Wielkanoc z Dzień Dobry TVN. Jakie świąteczne niespodzianki czekają widzów?

                                                                                                                                    Wielkanoc z Dzień Dobry TVN. Jakie świąteczne niespodzianki czekają widzów?

                                                                                                                                    Rebel Wilson straciła dziewictwo w wieku 35 lat. "Ludzie mogą poczekać, aż będą gotowi"

                                                                                                                                    Rebel Wilson straciła dziewictwo w wieku 35 lat. "Ludzie mogą poczekać, aż będą gotowi"

                                                                                                                                    Nowy uczestnik wszedł do "Hotelu Paradise 8" i od razu namieszał

                                                                                                                                    Nowy uczestnik wszedł do "Hotelu Paradise 8" i od razu namieszał

                                                                                                                                    Pomyśl, zanim udostępnisz zdjęcia swojego dziecka

                                                                                                                                    Pomyśl, zanim udostępnisz zdjęcia swojego dziecka

                                                                                                                                    Serowe pyszności na Wielkanoc. Poznaj przepisy Andrzeja Polana na dania z serem długodojrzewającym
                                                                                                                                    Materiał promocyjny

                                                                                                                                    Serowe pyszności na Wielkanoc. Poznaj przepisy Andrzeja Polana na dania z serem długodojrzewającym

                                                                                                                                    Wysyłają gościom wirtualne zaproszenia na ślub. Czy to dobry pomysł?

                                                                                                                                    Wysyłają gościom wirtualne zaproszenia na ślub. Czy to dobry pomysł?

                                                                                                                                    Tradycje wielkanocne - zwyczaje, ciekawostki i symbole Wielkanocy. Co powinno być w koszyczku wielkanocnym?

                                                                                                                                    Tradycje wielkanocne - zwyczaje, ciekawostki i symbole Wielkanocy. Co powinno być w koszyczku wielkanocnym?

                                                                                                                                    "Po Wielkanocy sałatkę jarzynową wyrzuca 68% Polaków". Znana dziennikarka radzi, co z niej zrobić

                                                                                                                                    "Po Wielkanocy sałatkę jarzynową wyrzuca 68% Polaków". Znana dziennikarka radzi, co z niej zrobić

                                                                                                                                    Wojciech Modest Amaro podzielił się rodzinną nowiną. "Piękny Aniołek już jest na świecie"

                                                                                                                                    Wojciech Modest Amaro podzielił się rodzinną nowiną. "Piękny Aniołek już jest na świecie"

                                                                                                                                    Wyjątkowe dania z drobiu na Wielkanoc (i nie tylko). Wypróbuj przepisy Matteo Brunettiego
                                                                                                                                    Materiał promocyjny

                                                                                                                                    Wyjątkowe dania z drobiu na Wielkanoc (i nie tylko). Wypróbuj przepisy Matteo Brunettiego

                                                                                                                                    Tuż po porodzie otrzymała od matki niestosowny prezent

                                                                                                                                    Tuż po porodzie otrzymała od matki niestosowny prezent

                                                                                                                                    Ile jajek można zjeść w tygodniu? Ekspert rozwiewa wątpliwości

                                                                                                                                    Ile jajek można zjeść w tygodniu? Ekspert rozwiewa wątpliwości

                                                                                                                                    Księżna Kate wspierała ją w chorobie. Teraz 8-latka chce zrobić dla niej to samo. "Wyzdrowieje tak, jak ja"

                                                                                                                                    Księżna Kate wspierała ją w chorobie. Teraz 8-latka chce zrobić dla niej to samo. "Wyzdrowieje tak, jak ja"

                                                                                                                                    10 kroków dzieli Cię od udanej podróży. O tym należy pamiętać przy planowaniu wyjazdu
                                                                                                                                    Materiał promocyjny

                                                                                                                                    10 kroków dzieli Cię od udanej podróży. O tym należy pamiętać przy planowaniu wyjazdu

                                                                                                                                    Kobiety hejtowane za wielodzietność.  "Odpieluszkowe zapalenie mózgu"  

                                                                                                                                    Kobiety hejtowane za wielodzietność.  "Odpieluszkowe zapalenie mózgu"  

                                                                                                                                    Zjadłam słynny żurek Magdy Gessler. Czy talerz zupy jest wart swojej ceny?

                                                                                                                                    Zjadłam słynny żurek Magdy Gessler. Czy talerz zupy jest wart swojej ceny?

                                                                                                                                    Siostry uratowały sklep dziadka. "To nie mogło się tak skończyć"

                                                                                                                                    Siostry uratowały sklep dziadka. "To nie mogło się tak skończyć"

                                                                                                                                    Klaudia El Dursi zabiera w podróże walizki z jedzeniem?

                                                                                                                                    Klaudia El Dursi zabiera w podróże walizki z jedzeniem?

                                                                                                                                    Ten składnik warto suplementować. "Odpowiada za to, że nasza skóra jest ładna, a włosy piękne"
                                                                                                                                    Materiał promocyjny

                                                                                                                                    Ten składnik warto suplementować. "Odpowiada za to, że nasza skóra jest ładna, a włosy piękne"

                                                                                                                                    Wiosenny horoskop miłosny. Pojawią się emocjonalne burze i zawirowania

                                                                                                                                    Wiosenny horoskop miłosny. Pojawią się emocjonalne burze i zawirowania

                                                                                                                                    Czy epidemia opioidowa ma szansę dotrzeć do Polski? "4 lata temu nie mieliśmy żadnych przypadków"

                                                                                                                                    Czy epidemia opioidowa ma szansę dotrzeć do Polski? "4 lata temu nie mieliśmy żadnych przypadków"

                                                                                                                                    Polska ma własnego van Gogha. Ekspertyzy potwierdziły autentyczność obrazu

                                                                                                                                    Polska ma własnego van Gogha. Ekspertyzy potwierdziły autentyczność obrazu

                                                                                                                                    "Alkohol, przemoc, zaniedbania". Gabriela nie bała się pomóc maluchom

                                                                                                                                    "Alkohol, przemoc, zaniedbania". Gabriela nie bała się pomóc maluchom

                                                                                                                                    Potrawy wielkanocne, które zawładną świątecznym stołem. Przepisy Sebastiana Olmy
                                                                                                                                    Materiał promocyjny

                                                                                                                                    Potrawy wielkanocne, które zawładną świątecznym stołem. Przepisy Sebastiana Olmy

                                                                                                                                    Marcin Prokop ma wyjątkową relację z bratem, lecz nie zawsze było kolorowo. "Zburzył mój spokój"

                                                                                                                                    Marcin Prokop ma wyjątkową relację z bratem, lecz nie zawsze było kolorowo. "Zburzył mój spokój"

                                                                                                                                    Obejrzałam dwa odcinki serialu "Klara". Każdy zna kogoś takiego, jak matka głównej bohaterki

                                                                                                                                    Obejrzałam dwa odcinki serialu "Klara". Każdy zna kogoś takiego, jak matka głównej bohaterki

                                                                                                                                    Sposób na wnętrze: Metamorfoza starej i niefunkcjonalnej kuchni. "To jest rewelacja"
                                                                                                                                    Materiał promocyjny

                                                                                                                                    Sposób na wnętrze: Metamorfoza starej i niefunkcjonalnej kuchni. "To jest rewelacja"

                                                                                                                                    Sarah Ferguson wspiera Kate. Sama walczyła z dwoma typami raka

                                                                                                                                    Sarah Ferguson wspiera Kate. Sama walczyła z dwoma typami raka

                                                                                                                                    Wyjątkowy gość specjalny w "MasterChef Nastolatki"

                                                                                                                                    Wyjątkowy gość specjalny w "MasterChef Nastolatki"

                                                                                                                                    Nazywają go "trudnym aktorem". Jaki naprawdę jest Sebastian Fabijański?

                                                                                                                                    Nazywają go "trudnym aktorem". Jaki naprawdę jest Sebastian Fabijański?

                                                                                                                                    Dbać trzeba nie tylko o włosy, ale i o skórę głowy. Jak to robić?
                                                                                                                                    Materiał promocyjny

                                                                                                                                    Dbać trzeba nie tylko o włosy, ale i o skórę głowy. Jak to robić?

                                                                                                                                    "Łazienkowe przekleństwa" - zbawienna metoda czy szkodliwy trend? Psycholożka wyjaśnia

                                                                                                                                    "Łazienkowe przekleństwa" - zbawienna metoda czy szkodliwy trend? Psycholożka wyjaśnia

                                                                                                                                    Sposób na idealnie białe firanki i obrusy na święta - sprawdź, co trzeba zrobić

                                                                                                                                    Sposób na idealnie białe firanki i obrusy na święta - sprawdź, co trzeba zrobić

                                                                                                                                    "Hotel Paradise 8". Ola i Ada rozdają karty. Ich decyzja może mieć wpływ na Rajskie Rozdanie

                                                                                                                                    "Hotel Paradise 8". Ola i Ada rozdają karty. Ich decyzja może mieć wpływ na Rajskie Rozdanie

                                                                                                                                    Zatrzymaj pierwsze zmarszczki. Sprawdź, jak zapobiec starzeniu się skóry
                                                                                                                                    Materiał promocyjny

                                                                                                                                    Zatrzymaj pierwsze zmarszczki. Sprawdź, jak zapobiec starzeniu się skóry

                                                                                                                                    Platforma streamingowa Max już w czerwcu. "Na tę chwilę czekaliśmy 2 lata"

                                                                                                                                    Platforma streamingowa Max już w czerwcu. "Na tę chwilę czekaliśmy 2 lata"

                                                                                                                                    Wiosna na wielkanocnym stole. Stwórz własne dekoracje

                                                                                                                                    Wiosna na wielkanocnym stole. Stwórz własne dekoracje

                                                                                                                                    Brak apetytu u osób starszych. Co robić, kiedy seniorzy przestają jeść?
                                                                                                                                    Materiał promocyjny

                                                                                                                                    Brak apetytu u osób starszych. Co robić, kiedy seniorzy przestają jeść?

                                                                                                                                    Co i za ile kupimy do koszyka wielkanocnego?

                                                                                                                                    Co i za ile kupimy do koszyka wielkanocnego?

                                                                                                                                    Nie wiesz, jak rozmawiać ze swoim psem? Waszą komunikację poprawi Radek Ekwiński. Napisz do nas

                                                                                                                                    Nie wiesz, jak rozmawiać ze swoim psem? Waszą komunikację poprawi Radek Ekwiński. Napisz do nas

                                                                                                                                    To najczęstszy błąd w podawaniu żurku

                                                                                                                                    To najczęstszy błąd w podawaniu żurku

                                                                                                                                    Wybuchowy ekstrawertyk, a może cichy introwertyk? Poznaj numerologiczną 4

                                                                                                                                    Wybuchowy ekstrawertyk, a może cichy introwertyk? Poznaj numerologiczną 4

                                                                                                                                    Mateusz Hładki poprowadzi nowy program

                                                                                                                                    Mateusz Hładki poprowadzi nowy program

                                                                                                                                    Sprawdzony trik z TikToka. Jak sprytnie pokroić mango?

                                                                                                                                    Sprawdzony trik z TikToka. Jak sprytnie pokroić mango?

                                                                                                                                    E-sklep TVN. Co jest w ofercie? "Widzowie poczują się częścią czegoś większego"
                                                                                                                                    Materiał promocyjny

                                                                                                                                    E-sklep TVN. Co jest w ofercie? "Widzowie poczują się częścią czegoś większego"

                                                                                                                                    Ile cukru jest w przekąskach dla dzieci? "Owoce się je, a nie pije"

                                                                                                                                    Ile cukru jest w przekąskach dla dzieci? "Owoce się je, a nie pije"

                                                                                                                                    Paulina Holtz oddała kuchnię. Ogłoszenie zamieściła na popularnej grupie

                                                                                                                                    Paulina Holtz oddała kuchnię. Ogłoszenie zamieściła na popularnej grupie

                                                                                                                                    Wielka przeprowadzka rodziny Clarke. "Najbardziej obawiamy się o Czarusia"

                                                                                                                                    Wielka przeprowadzka rodziny Clarke. "Najbardziej obawiamy się o Czarusia"

                                                                                                                                    Sanah szczerze o swoich lękach. Czego się obawia?

                                                                                                                                    Sanah szczerze o swoich lękach. Czego się obawia?

                                                                                                                                    9 tradycyjnych potraw na Wielkanoc - najlepsze przepisy

                                                                                                                                    9 tradycyjnych potraw na Wielkanoc - najlepsze przepisy

                                                                                                                                    Wakacje w maju – gdzie warto pojechać?

                                                                                                                                    Wakacje w maju – gdzie warto pojechać?

                                                                                                                                    Ola Żuraw-Świątek po 10 latach pogodziła się z mamą

                                                                                                                                    Ola Żuraw-Świątek po 10 latach pogodziła się z mamą

                                                                                                                                    #DzieńDobrywPolsce. Potrzebujesz interwencji Dzień Dobry TVN? Napisz do nas

                                                                                                                                    #DzieńDobrywPolsce. Potrzebujesz interwencji Dzień Dobry TVN? Napisz do nas

                                                                                                                                    Jak rozmawiać z dziećmi o ukrzyżowaniu Jezusa? "Mają prawo wiedzieć, że umieramy"

                                                                                                                                    Jak rozmawiać z dziećmi o ukrzyżowaniu Jezusa? "Mają prawo wiedzieć, że umieramy"

                                                                                                                                    Grupowa randka w "Hotelu Paradise 8". Ktoś złoży uczestnikom niezapowiedzianą wizytę

                                                                                                                                    Grupowa randka w "Hotelu Paradise 8". Ktoś złoży uczestnikom niezapowiedzianą wizytę

                                                                                                                                    Beata Ścibakówna skrytykowała zachowanie młodych aktorów

                                                                                                                                    Beata Ścibakówna skrytykowała zachowanie młodych aktorów

                                                                                                                                    Nauczycielka, która nie stawia stopni. "Obawiałam się bardziej reakcji rodziców niż uczniów"

                                                                                                                                    Nauczycielka, która nie stawia stopni. "Obawiałam się bardziej reakcji rodziców niż uczniów"