Zmarł Max Wright aktor znany z roli Williego Tannera w serialu komediowym Alf, miał 76 lat. W 1995 roku zdiagnozowano u niego chłoniaka. Przez kilka lat nowotwór był w stadium remisji.

O śmierci Maxa Wrighta poinformowała rodzina

Max Wright od lat zmagał się z chłoniakiem. O śmierci aktora poinformowała jego rodzina.  Żona Maxa - Linda Ybarrondo, z którą miał dwójkę dzieci,  zmarła w 2017. Ich małżeństwo trwało 52 lata.

Serial komediowy Alf

Popularny w latach 80-tych i 90-tych serial komediowy w założeniu parodiujący film Stevena Spielberga E.T. W serialu Max Wright wciela się w ojca rodziny Tannerów, która przygarnia pod swój dach Gordona Shumwaya - małego kosmatego kosmitę, który ma 8 żołądków i uwielbi jeść ... koty.

Filmografia Maxa Wrighta:

  • Last Embrace (1979)
  • All That Jazz (1979)
  • Simon (1980)
  • Reds (1981)
  • The Sting II (1983)
  • The Boy Who Loved Trolls (1984)
  • Fraternity Vacation (1985)
  • Touch and Go (1986)
  • Soul Man (1986)
  • Going to the Chapel (1988)
  • The Shadow (1994)
  • Grumpier Old Men (1995)
  • Przyjaciele (1995)
  • A Midsummer Night's Dream (1999)
  • Snow Falling on Cedars (1999)

Co sądzisz o tym artykule?
60
6
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0