Przepisy kulinarne

Andrzej Polan i Piotr Kucharski pieką świąteczne słodkości dla potrzebujących

23. grudnia na Dworcu Centralnym w Warszawie odbędzie się Wigilia dla bezdomnych. Już po raz ósmy organizują ją wolontariusze Fundacji Daj Herbatę. W naszym studiu Dzień dobry TVN andrzej Polan i Piotr Kucharski szykowali słodkości na tę wyjątkową wigilijną kolację.

Pomoc dla bezdomnych

W każdy poniedziałek, między godziną 20.00, a 21.30, na warszawskim Dworcu Centralnym, wolontariusze Fundacji wydają ciepłe posiłki, napoje, a także ubrania oraz środki higieniczne. Organizacja oferuje również poradnictwo i wsparcie psychologiczne osobom w potrzebie oparte na szacunku, serdeczności i zrozumieniu.

Dzisiejszy wieczór jest wyjątkowy, bo poprzedza Wigilię. Wolontariusze postanowili zorganizować dla swoich podopiecznych wigilijną kolację.

Słodkości na wigilijny deser

Podczas Wigilii nie zabraknie tradycyjnych potraw takich jak: bigos, barszcz czy pierogi. Dzięki Andrzejowi Polanowi i Piotrowi Kucharskiemu nie zabraknie również deserów.

Piotr Kucharski przygotował 100 porcji pachnącego pomarańczą sernika na mocno czekoladowym spodzie.

Sernik

Tomasz Urbanek

Andrzej Polan przygotował 100 porcji pysznej strucli makowej.

Makowiec

Tomasz Urbanek


Zobacz też:

Co sądzisz o tym artykule?
59
6
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
1
09.01.2020
Mal
Czy można prosic o przepis na sernikobrownie?