Otwarcie Qulinarium
Modernizacja budynku Manufaktury w Łodzi jest już na finiszu. Najbardziej spektakularne zmiany zaszły w strefie food court, która zyskała nowe oblicze i nową nazwę – Qulinarium. Piękne wnętrze, zieleń i dobre światło sprzyjają długim śniadaniom, obiadom i kolacjom. Jak nikt inny wie o tym Magda Gessler, która przyjechała na uroczyste otwarcie tego miejsca.
Qulinarium w Łodzi w Manufakturze uważamy za otwarte
- zakomunikowała restauratorka.
Poranki Magdy Gessler
Zastanawialiście się od czego Magda Gessler rozpoczyna dzień? Restauratorka opowiedziała o tym naszemu reporterowi, Piotrowi Wojtasikowi.
Od soku z granata, czarną kawę też bardzo proszę
- powiedziała.
Na kuchni zna się jak nikt inny. Od lat przemierza Polskę w poszukiwaniu idealnych potraw. Jakie są jej ulubione smaki?
Lubię najbardziej kuchnię polską, staropolską, z ogromnymi wpływami z całego świata, no i kuchnię baskijską
- wyznała.
I jak dodała, najlepiej ucztuje się w towarzystwie. Jemy także oczami, zatem niezwykle ważne jest, żeby potrawy wyglądały apetycznie. Nie wolno jednak przesadzać ani w jedną, ani w drugą stronę.
Pamiętajmy, że nie układamy tego jak klocki lego, tylko układamy jakbyśmy układali obraz, trochę niechcący, świeże zioła, owoce, ale nie mieszamy wszystkiego jak wycinankę łowicką, albo kurpiowską, tylko jednak w jakimś tonie
- doradza restauratorka.
Zobacz też:
Jak jeść pigwę? Porady i przepisy
Przepis na mleko sojowe - jak zrobić taki napój i jakie są jego właściwości?
Przepis na lody bananowe - jak zrobić je samodzielnie?
Autor: Adrianna Kowalczyk