Narciarskie śniadanie Piotra Kucharskiego
Jeden z karpackich stoków stał się anturażem dla śniadaniowych propozycji, które z pewnością zapewnią dużą i zdrową dawkę energii dla tych, którzy na nartach czy snowboardzie spędzają tutaj swoje dni. - Na nartach spalamy bardzo dużo kalorii i możemy sobie pozwolić na wszystko - zaznaczył Piotr Kucharski.
Do swoich dań wykorzystał paróweczki Sokoliki - Nie mają konserwantów, co jest bardzo ważne, mają wysoką zawartość mięsa i niską zawartość tłuszczu - uzasadnił swój wybór.
- Przygotowałem też schab z polędwiczki wieprzowej, ważne - mięso jest bez antybiotyków - podkreślił. - Co jest w środku? Duszony szpinak z cebulą, grillowane paróweczki, do tego mozzarella, żeby coś się roztopiło i wszystko sobie musimy skręcić - zdradził szybki przepis na wyjątkowe, góralskie śniadanie.
Śniadanie dla fanów zimowych sportów
Faszerowana parówkami Sokolikami polędwiczka to, oczywiście, niejedyna propozycja Piotra. - Trochę zaskakujące. Gofry wytrawne z dużą ilością warzyw, z grillowanym schabikiem, polędwiczka wieprzowa z warzywami, hummusem i kiszoną rzodkiewką, a także croissanty z jajecznicą, co jest standardem, ale do tego jeszcze paróweczki - dodał Piotr Kucharski.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz na platformie Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Ziemniaczane smaki, czyli kluski śląskie, kopytka i gnocchi Grzegorza Zawieruchy
- Kuchnia od serca - przepisy Andrzeja Polana
- Sekrety tradycyjnej kuchni kurpiowskiej. Jak przyrządzić ostrołęcki kugel?
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN