Idzie zima, a wraz z jesienią zwierzęta zaczynają tyć i gromadzić zapasy - zarówno tłuszczu, jak i futra. To naturalny mechanizm przetrwania, który sprawia, że puszyste fałdki i okrągłe kształty są w świecie zwierząt oznaką zdrowia i siły.
O tym, dlaczego kalesony to ważny element zimowej męskiej garderoby opowiedzieli w Dzień Dobry TVN stylistka Marta Pożarlik i projektant Dawid Woliński.
Jak zrobić torcik naleśnikowy z burakiem i słodkim serkiem waniliowym, zielony makaron z dziecięcym pesto, drożdżówki mocno malinowe, a także smoothie owocowe z burakiem i maliną?
Śpiewa w sześciu językach, koncertuje na całym świecie, a jego historia zaczyna się w Wiedniu i... w Polsce. Po 20 latach od premiery debiutanckiej płyty, Patrizio Buanne opowiada w Dzień Dobry TVN o swojej karierze, rodzinie i planach powrotu na polską scenę.
Zakopane, przez wielu uznawane za serce Podhala, coraz bardziej przypomina kurort bez mieszkańców. Wysokie ceny najmu i presja turystyczna wypychają lokalnych pracowników do tańszych miejscowości.