Kasia Kowalska w wersji unplugged. "To dla mnie piękne podsumowanie 25 lat na scenie"

Kasia Kowalska świętuje 25-lecie pracy artystycznej. Z tej okazji 25 października ukazała się akustyczna płyta wokalistki w ramach legendarnej serii koncertów MTV Unplugged. O muzycznym projekcie oraz o zawodowym jubileuszu Kasia Kowalska opowiedziała w studiu Dzień dobry TVN.

Kasia Kowalska w wersji unplugged

Kasia zapytana przez naszych prowadzących, co było bodźcem do nagrania płyty akustycznej, odpowiedziała, że zaproszenie do udziału w koncercie MTV Unplugged. Jak przyznała wokalistka, zaproszenie odebrała jako ogromne wyróżnienie. Przypomnijmy, że koncerty MTV Unplugged to kultowa seria koncertów, w których najwybitniejsi artyści prezentują swoje utwory w aranżacjach akustycznych.

W pierwszym monecie pomyślałam, że nie dam rady, ale później szybko opowiedziałam tak.

- wspomniała Kasia na kanapie Dzień Dobry TVN.

Koncert odbył się 8 maja 2019 roku w Teatrze Szekspirowskim w Gdańsku. Kasia wykonała swoje największe przeboje w nowych, akustycznych aranżacjach. Artystce na scenie towarzyszyli znakomici goście: Edyta Bartosiewicz i Stanisław Soyka.

Było mało ludzi, a więc bardzo klimatycznie i intymnie. I tak też powstała płyta, która jest dla mnie pięknym podsumowaniem 25 lat na scenie. Cieszę się, że jest w takim właśnie charakterze.

-przyznała wokalistka.

Sukces przyszedł do niej szybko

Kasia Kowalska to polska piosenkarka rockowa, kompozytorka, autorka tekstów piosenek, producentka. Jedna z największych gwiazd polskiej sceny muzycznej. Debiutowała w zespole Evergreen. W 1993 roku została wypatrzona w warszawskim klubie Stodoła. Szybko odniosła solowy sukces.

Szacuje się, że nakład ze sprzedaży wszystkich płyt Kowalskiej wynosi ponad milion egzemplarzy! Kasia jest jedną z tych polskich artystek, które mogą pochwalić się największą liczbą sprzedanych płyt.

Zobacz też:

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana