dziendobry.tvn.pl
Rodzina Emilii Sznajder-Chmury od 55 lat w Dolinie Baryczy uprawia i kisi kapustę, ogórki oraz inne warzywa. Mikołaj Rey postanowił przyjrzeć się, jak wygląda proces kiszenia kapusty z bliska. Kiszonki są antybakteryjne, przeciwzapalne, zawierają witaminę C. Poprawiają perystaltykę jelit. Im produkty dłużej się kiszą, tym nabierają więcej wartości odżywczych. W czasie fermentacji zawarte w produktach cukry, zamieniają się w kwas mlekowy, przez też są mniej kaloryczne. Dlaczego warto pić sok z kiszonych produktów rano?
Źródło: Dzień Dobry TVN |
Autor:
Redakcja Dzień Dobry TVN
dziendobry.tvn.pl

zdrowie.tvn.pl

zdrowie.tvn.pl
Co sądzisz o tym artykule?
3
2
Wybrane dla Ciebie

Joanna Racewicz w katastrofie smoleńskiej 11
(więcej)

Znamy już wszystkie pary 5. edycji programu
(więcej)

Joanna Jarmołowicz i Jan Królikowski od ponad
(więcej)

Agnieszka Łyczakowska i Wojtek Janik ponad
(więcej)
Komentarze
0