Przepisy kulinarne

Steki Roberta Kudelskiego

Robert wprowadził sobie reżim "bezwęglowodanowy" od sierpnia. Nigdy nie był fanem chleba, ryżu czy makaronów. Uważa, że węglowodany powodują poczucie przesytu, źle się po nich śpi, boli brzuch. Jego ulubioną potrawą są steki. Doskonale zna się na ich przygotowaniu, wie z jakich rodzajów mięsa je robić, w czym je marynować.

Najlepsze steki wychodzą, jeśli mięso ma 2,5-3cm, i najpierw smaży się je z jednej strony cztery minuty, z drugiej dwie minuty, potem przekłada się z powrotem na kolejne dwie minuty i kolejną stronę znowu dwie minuty.
W mięso na steki zaopatruje się na znanym warszawskim bazarze na Polnej albo w zaprzyjaźnionym sklepie mięsnym, do którego dzwoni i zamawia to co chce. W naszym programie zrobił steki „NY style”, po argentyńsku, ziemniaki w mundurkach z sosem śmietanowym i sałatę.

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
60
6
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0