Przepisy kulinarne

Stek z jelenia i makaron z półgęskiem. Luksusowo!

Dziennikarz kulinarny i smakosz Paweł Loroch przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z luksusowych polskich produktów, które rzadko goszczą na naszych stołach. Zobaczcie, jak przyrządza się stek z jelenia i makaron z półgęskiem! Paweł Loroch nie zapomniał także o innym naszym dobru eksportowym - o koncentracie jabłkowym. Jak myślicie, z ilu jabłek powstaje jedna butelka tego koncentratu?

Makaron z półgęskiem
Składniki:
500 g świeżego makaronu
kawałek sera Bursztyn
świeże listki szałwii
półgęsek
pieprz
masło
sól

Tarta z redukcją jabłkową i płatkami róży
Składniki - kruchy spód:
mąka pszenna
cukier
masło
jaja
sól

Wypełnienie tarty:
Konfitura (redukcja) jabłkowa
kilka pięknych jabłek
mąka pszenna
cukier różany
mleko 3,2%
płatki róży
3 żółtka
cukier

Jeleń z malinową sałatą (najbardziej luksusowe mięso w Polsce)
Składniki:
kieliszek czerwonego wina
główka sałaty rzymskiej
musztarda francuska
polędwica z jelenia
suszony borowik
rozmaryn
tymianek
maliny
pieprz
oliwa
miód
sól

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
65
5
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0