Makaron z sosem serowym to potrawa znana i lubiana na całym świecie. Przygotowanie tego posiłku nie zajmuje więcej niż 15-20 minut, dlatego może być podany na przyjęciu czy spotkaniu rodzinnym.
Hiszpańskie smaki zapanowały w naszej kuchni. Marieta Marecka i Conrado Moreno przygotowują pyszne papryczki pimientos de padron, fideua de pato, czyli makaron z kaczką, a na deser churros z gorącą czekoladą. Poznaj niezwykłe przepisy na hiszpańskie dania.
Jednym z noworocznych postanowień jest zmiana diety. W kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński pokazał, jak zrobić pyszne i zdrowe dania. Zaliczył do nich: warzywne makarony, zupę krem z porów, czekoladowy deser z awokado i tabule.
Przepis na makaron domowy Mateo Zielonki może na dobre odmienić waszą kuchnię. W komplecie z zestawem porad, dotyczących jego gotowania i podawania może sprawić, że zrezygnujecie z wizyt we włoskich restauracjach, na rzecz kolacji w domowym zaciszu.
W cieszącym się coraz większą popularnością serwisie TikTok nie brakuje inspiracji dotyczących mody, urody oraz kulinariów. Wszyscy miłośnicy słonych przekąsek z pewnością docenią przepis, który bije rekordy popularności wśród użytkowników modnej aplikacji. Makaronowe chipsy z powodzeniem zastąpić mogą smakołyki, które zwykle kupujemy w sklepie. W dodatku ich przygotowanie jest niezwykle proste.
Oryginalne spaghetti carbonara przywędrowało do nas z Italii. Jest to bardzo sycące i aromatyczne, a przy tym niezwykle tanie danie. Jego przygotowanie zajmuje kilka chwil Połączenie makaronu, jajek, boczku i sera rozpieszcza kubki smakowe. Dzięki swojej kremowej konsystencji sos carbonara może być zaliczany do tzw. comfort food, czyli dań, które są pocieszycielami w ponure dni. Światowy Dzień Carbonary obchodzony jest 6 kwietnia.
Aleksandra Kwaśniewska opublikowała w mediach społecznościowych zdjęcie Kuby Badacha, który zajada się zrobionym przez nią makaronem. Nie omieszkała dodać do postu zabawne hasztagi. Mamy też przepis na to pysznie wyglądające danie.
Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowuje rolady. Co powiecie na roladę makaronową, roladę ziemniaczaną i roladę szpinakową? Takie danie możecie zaserwować podczas kameralnego spotkania rodzinnego i na hucznej imprezie.
Udon to japoński gruby, pszenny makaron. Podawany jest na zimno i na ciepło. Obecnie dostępny jest w wielu supermarketach, a do tego nie jest drogi. Tradycyjnie jednak wyrabiany jest ręcznie. Co można z nim zrobić i z czym najlepiej go podawać?
Co zrobić z wczorajszą kiełbasą lub warzywami z grilla? Na pewno nie wyrzucać! Cristina Catese w kuchni Dzień Dobry TVN dała "wczorajszym" grillowanym daniom drugie życie :) Zobaczcie sami!
W kuchni Dzień Dobry TVN dowodzi dziś Cristina Catese. Włoszka przygotowała dwa dania, które zachwycą nawet najbardziej wybredne podniebienia. Na walentynkową kolację Cristina proponuje Tagliatelle nero z sepią i krewetkami, a na deser kulki miłości.
Suszona bazylia daje potrawom całkowicie inny smak i aromat niż ta świeża. Z czym dobrze się komponuje? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski powiedział, w jaki sposób ozywać suszonej bazylii w kuchni alby najlepiej wydobyć jej aromat i przygotował: carbonarę, tatara oraz zieloną zupę. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN prawdziwa Włoszka i włoskie przepisy. Cristina Catese pokazała, jak zrobić domowy włoski makaron, zrazy z bakłażana i salsę primaverę. Zdradziła również przepis na winne ciasteczka jej mamy.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy z fasolki i groszku. Co powiecie na grzanki z zieloną pastą z jajkiem, fasolką i chrzanem, fasolkę i groszek do smażonego kurczaka czy może makaron z fasolką, groszkiem, boczkiem i serem? Skorzystajcie z przepisów Andrzeja Polana.
Makaron z pesto i smażonymi pomidorkami koktajlowymi, sałatkę na ciepło z wędzoną rybą i gofry z lodami, owocami i słonym karmelem - to przysmaki, które przygotowują dla Was w naszej wyjazdowej kuchni w Kołobrzegu - kołobrzeżanka Agnieszka Rylik i kucharz Piotr Kucharski. Piotr nie pochodzi z Kołobrzegu, ale bardzo lubi to nadmorskie miasto, podobnie jak Mateusz Hładki. A Wy?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Marka Kościkiewicza i Adama Przybysza. Panowie pokazali, jak zrobić w domu prawdziwy włoski makaron. Mogliśmy spróbować: makaronu taglierini neri i gnocchi z masłem truflowym i świeżą czarną truflą z płatkami parmezanu, a popić to arbuzową lemoniadą.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała proste i smaczne dania. Makaron razowy z pomidorami i bazylią, indyk z warzywami, a na deser brownie z bitą śmietaną, mascarpone i białą czekoladą. To potrawy wprost idealne na Dzień Matki :)
Jak się najeść, ale się nie narobić? W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaproponował smaczne i łatwe w przygotowaniu potrawy. Kurczak ze szparagami, pieczona wieprzowina z ziemniakami lub makaron z pieczarkami. Te dania mogą być doskonałą alternatywą dla pieczonej kiełbasy z grilla :) Co Wy na to?
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha gotuje z córką Laurą i jej koleżanką Julią. Blogerka przygotowała ulubione potrawy dziewczynek między innymi: placki ziemniaczane z łososiem i kwaśną śmietaną, makaron z boczkiem i brokułami, a na deser truskawkowe lody oraz arbuzową sałatkę z białą czekoladą.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Annę Skurę. Blogerka modowa i podróżniczka jest także miłośniczką zdrowego stylu życia. Przygotowała dla Was takie potrawy jak: owsiankę filipińską, owocowo-warzywne koktajle, a na obiad carbonarę w wersji fit.
W kuchni Dzień Dobry TVN Nestor Grojewski, włoski szef kuchni, zdradził przepis na najlepszy domowy makaron. Następnie na jego bazie przygotował kilka klasycznych włoskich potraw, między innymi, Pastę Freska, klasyczną Carbonarę czy Arrabiatę. W czym twi sekret idealnego, włoskiego makaronu?
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN tym razem radzi, jak przygotować domowy makaron. Zobaczcie, jak zrobić pyszne ravioli z żółtkiem, tagliatelle z prawdziwym sosem bolońskim i makaronowy pudding. Skorzystajcie z jego przepisów!
Te smaczne i oryginalne dania każda zapracowana mama może przygotować w kilkanaście minut. Blogerka Justyna Kozłowska, mama Basi i Jadzi, pokazała w kuchni Dzień Dobry TVN, jak zrobić: kuskus z warzywami i pieczone piersi kaczki, makaron z warzywami i kotleciki z tuńczyka oraz pastę z awokado i hummus buraczany, które świetnie nadają się jako dodatek do chleba. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Monikę Długosz-Nikiel, uczestniczkę programu "Ugotowani", której w naszym studiu towarzyszył mąż. Inspiracją dla ich menu są kolory. W tym celu warzywa i owoce podzielili na kilka grup kolorystycznych. Skorzystajcie z ich przepisów na: smoothie z jarmużem, szpinakiem, kiwi i ogórkiem oraz zupę krem z kalafiora, pora, selera, pietruszki z dodatkiem czosnku i cebuli. Przygotowali też pyszne penne z sosem pomidorowym, a na deser kaszę jaglaną na mleku kokosowym.
Kuchnię Dzień Dobry TVN opanowały dziś dzieci. Gotowały, smakowały, a nawet zaśpiewały piosenkę o... kleszczu! Posłuchajcie, bo Marcin Prokop zapewnia, że ta piosenka stanie się hitem Internetu. Zgadzacie się z nim? :-) Prowadzący Dzień Dobry TVN ma też specjalne życzenia dla wszystkich teściowych z okazji ich święta!
Dziennikarz kulinarny i smakosz Paweł Loroch przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z luksusowych polskich produktów, które rzadko goszczą na naszych stołach. Zobaczcie, jak przyrządza się stek z jelenia i makaron z półgęskiem! Paweł Loroch nie zapomniał także o innym naszym dobru eksportowym - o koncentracie jabłkowym. Jak myślicie, z ilu jabłek powstaje jedna butelka tego koncentratu?
Dawid Budzich, uczestnik programu "MasterChef", zabrał Marcina i Dorotę nad morze za sprawą włoskich przysmaków, które przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN. Czy jego ulubioną kuchnią jest właśnie kuchnia włoska? Jak przygotować sycylijski przysmak - arancini? Skorzystajcie z jego przepisów na: ravioli z krewetkami oraz spaghetti z mulami i kalmarami.
W kuchni Dzień Dobry TVN dziś królowały makarony w różnej postaci! Zapiekanka z makaronu, wędzonki, dyni i bakłażan, grzybowy makaron, makaron z brukselką, śmietaną, pietruszką i cytryną. A jakie jest Wasze ulubione danie makaronowe?
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN gościmy blogerkę kulinarną Joannę Prus, która w ramach doskonale Wam znanej akcji "Zboże smakuje i Inspiruje", przygotuje potrawy ze zbożem w roli głównej. Skorzystajcie z jej przepisów na: omlet z płatkami, sałatkę z kaszy gryczanej, suszonych pomidorów, kaparów i fety, puszyste ciasto ze śliwkami na oleju i klasyczny makaron z leśnymi grzybami.