Codzienne nawyki, które szkodzą Twojej skórze

Często nawet najbardziej niewinne nawyki mogą wyrządzić poważne szkody naszej cerze. W studiu Dzień Dobry TVN kosmetyczka Aneta Suchowierska opowiedziała czego nie należy robić, czego unikać, a na co koniecznie powinniśmy zwracać uwagę podczas codziennej pielęgnacji.

Zmiany i uszkodzenia skórne są często efektem niewłaściwej pielęgnacji i nieodpowiednich nawyków. Wiele z naszych codziennych przyzwyczajeń ma negatywne działanie na cerę, czego wynikiem są nieustannie pojawiające się wypryski, przebarwienia, przesuszenie, infekcje, a nawet zmarszczki. Poznaj listę nawyków, które zagrażają zdrowiu i urodzie twojej skóry.

Nawyki, które szkodzą Twojej cerze każdego dnia to:

  • Mycie twarzy niedostatecznie często,
    • Niedbanie o czystość telefonów komórkowych,
      • Zbyt rzadka zmiana poszewek i ręczników,
        • Spanie w makijażu i stosowanie nieodpowiednich kosmetyków do demakijażu,
          • Codzienne stosowanie bazy pod makijaż,
            • Wyciskanie pryszczy i nadmierne złuszczanie skóry,
              • Zbyt często przebywanie w klimatyzowanych pomieszczeniach,
                • Nadmierne oblizywanie ust,
                  • Stosowanie kremów i zabiegów odmładzających wyłącznie na twarzy,
                    • Nakładanie kremów tuż przed wyjściem na mróz,
                      • Spanie na boku lub na brzuchu,
                        • Używanie cudzych kosmetyków i pędzli do makijażu,

                          Zobacz też:

                          Misie TVN 2019 już od 7 grudnia. Jakie mają imiona?

                          Krakowski jarmark bożonarodzeniowy jednym z najpiękniejszych na świecie

                          Martyna Wojciechowska pokazuje świąteczne wspomnienie z przedszkola

                          Autor: Agata Polak

                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                          Materiał promocyjny

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana