Anita Szydłowska i Adrian Szymaniak byli uczestnikami trzeciej edycji "Ślub od pierwszego wejrzenia". Są razem od trzech lat i mają dwójkę dzieci, syna Jerzego oraz córki Bianki. Cała rodzina wybrała się na kilka dni nad polskie morze. Anita wyznała, że wizyta w restauracji z ruchliwymi maluchami, to spory wyczyn dla każdego rodzica.
Zwycięzca 3. edycji "Hotelu Paradise" już niedługo otworzy w Warszawie swój własny biznes. Krystian Ferretti pochwalił się, że jego restauracja już wkrótce przyjmować będzie pierwszych gości. Zdjęcie z lokalu wzbudziło ciekawość fanów zwłaszcza, że pojawiła sie na nim także Basia.
Szczególnie w sezonie letnim restauracje i bary cieszą się dużą popularnością. W wielu miejscach trudno znaleźć wolny stolik, a klienci potrafią długo stać w kolejce, by zostać obsłużonym. Niestety nie wszyscy właściciele lokali odpowiednio dbają o swoich gości. Na co warto uważać, by nie zostać oszukanym?
Gwiazdki Michelin to najbardziej prestiżowe odznaczenia kulinarne. Przyznaje się je jedynie najlepszym restauracjom na świecie. Niewiele osób wie, że za ideą Gwiazdek Michelin stoi… producent opon samochodowych. Jak wygląda proces przyznawania Gwiazdek Michelin i gdzie można znaleźć wyróżnione restauracje?
Mateusz Zielonka to polski szef kuchni, który słynie z robienia włoskiego makaronu. Brytyjczycy nazywają go "Pasta Menem", a na Wyspach właśnie ukazuje się jego pierwsza książka, która jesienią pojawi się także w Polsce. Jak wyglądała jego droga na szczyt?
Już niedługo czekają nas wakacyjne wyjazdy. Z powodu pandemii w wielu hotelach i restauracjach zmieniły się zasady obsługi klientów. Stoły szwedzkie królują jednak w większości hoteli i warto wiedzieć, jakich błędów nie powinniśmy popełniać.
W finale sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła Śląsk, a dokładniej – Lędziny, czyli niewielkie, nieco ponad 15-tysięczne miasteczko, położone nieopodal Tychów. Pomocy znanej restauratorki potrzebowała pani Dorota – właścicielka restauracji "Dama Kier". Czy rewolucja się udała?
Luzowanie obostrzeń w związku ze zmniejszającą się liczbą zakażeń koronawirusem odbywa się stopniowo. Kolejny etap łagodzenia restrykcji wprowadzonych ze względu na pandemię wchodzi w życie 28 maja. Otwarte mają być baseny, siłownie, kluby fitness, kasyna, solaria. Sprawdź, co się zmieni od piątku.
"Kuchenne rewolucje" to program, który budzi emocje widzów siedzących przed telewizorami. Wszystko za sprawą żywiołowej Magdy Gessler, która wie, czym jest prawdziwa zmiana. Na przestrzeni 11 lat znana restauratorka rzucała już talerzami, krzyczała, ale ostatecznie pomagała rozkręcać nawet najtrudniejsze biznesy. Z okazji 300. odcinka odwiedziliśmy gwiazdę z kamerami oraz porozmawialiśmy o najciekawszych wspomnieniach i planach.
"Kuchenne rewolucje" zawitały do Krakowa. Magda Gessler przyjechała tu na prośbę właścicieli restauracji "Gorąca Patelnia". Nowy odcinek programu TVN pokazuje, jak bardzo lokale gastronomiczne potrzebują teraz pomocy.
Magda Gessler przyjechała ze swoimi "Kuchennymi rewolucjami" do Słupska. Pani Jolanta prowadzi tam restaurację "Mikołajek". Lokal nie przynosi jednak takich zysków, jak się spodziewała. Czy Magda Gessler - królowa polskiej gastronomii - zmieni tę sytuację?
"Kuchenne rewolucje" to program, który zmienił kulinarną mapę Polski. Magda Gessler - dzięki swoim wskazówkom i radom - pomaga właścicielom uratować ich restauracje i sprawić, by zyskali kolejnych zadowolonych klientów. Jednak lokal, który odwiedziła podczas nagrywania 300 odcinka, sprawił, że była w szoku. Podczas wizyty w kuchni nie przebierała w słowach, a nagranie zamieściła w sieci.
Pandemia koronawirusa w znaczny sposób dotknęła nie tylko najuboższych, lecz także lokale gastronomiczne, które od kilku miesięcy pozostają zamknięte i mogą świadczyć jedynie usługę sprzedawania dań na wynos. W ramach akcji #TVNpomagajmysobie postanowiliśmy pomóc jednym i drugim. W jaki sposób?
Susanna Izzetdinova to kobieta o ogromnej sile i determinacji. Kilka lat temu przyjechała sama z czwórką dzieci do Polski. Choć teraz prowadzi w Gdańsku własną piekarnię i restaurację, jej droga do sukcesu nie była łatwa.
Choć restauracje i kluby fitness są zamknięte, to jednak część z nas stara się obejść obostrzenia. W związku z tym jeden z naszych widzów zapytał się, jaka grozi kara za złamanie rozporządzenia. Na pytanie odpowiedziała adwokat Eliza Kuna, która podała konkretne kwoty.
W związku z trwającym lockdownem kontynuujemy akcję #TVNpomagajmysobie, by pomóc potrzebującym i jednocześnie wesprzeć właścicieli restauracji. Do tej pory wydaliśmy 65 tys. posiłków. I na tym nie koniec! Piotr Wojtasik zdał relację, jak przebiega akcja pomocowa w Janowcu.
Akcja #TVNpomagajmysobie, której celem było wsparcie najbardziej dotkniętych skutkami pandemii dobiegła końca. Jednym z jej ambasadorów był Kuba Wesołowski. Dlaczego aktor zdecydował się na udział w tym projekcie? Ile ciepłych posiłków udało się przygotować dzięki tej inicjatywie?
Z powodu lockdownu spowodowanego pandemią koronawirusa cierpi wiele branż. Z dużymi problemami zmaga się m.in. gastronomia. Aby ratować biznes, wielu właścicieli restauracji zdecydowało się na niestandardowe usługi. Podczas walki o przetrwanie część z nich nie zapomina jednak o medykach walczących na pierwszej linii frontu i seniorach. Należy do nich m.in. Marcin Kaczmarczyk.
Pandemia koronawirusa zmusiła wiele osób do naprawdę ryzykownych i trudnych decyzji. Jedni zwalniają ludzi, inni zamykają biznesy, a kolejni zamierzają sprzedać swój majątek, by opłacić pracowników. Do tej ostatniej grupy należy restaurator Jacek Abramowski.
Serce Warszawy, eleganckie kreacje, gustowna sceneria i uśmiechnięta Magda Gessler. Tak w 1992 roku wyglądała reklama popularnej restauracji na Starym Mieście. Od tego momentu minęło prawie 30 lat. Jak w tym czasie zmienił się styl prowadzącej "Kuchenne rewolucje"? Zobacz zdjęcie.
W czerwcu ukazał się prestiżowy przewodnik gastronomiczny Michelin. W tym roku na liście najlepszych restauracji znalazła się krakowska Bottigliera 1881, która tym samym oficjalnie dołączyła do grona najlepszych lokali kulinarnych na świecie. To już trzecia gwiazdka Michelin w Polsce. Anna Kalczyńska i Andrzej Sołtysik postanowili osobiście odwiedzić restaurację i porozmawiać z jej szefem kuchni, Przemkiem Klimą.
Życie zaprowadziło Adriana Klonowskiego z Sopotu do Bangkoku. Tam może się pochwalić tytułem szefa kuchni restauracji wyróżnionej gwiazdką Michelin. O swoim doświadczeniu i rodzinnej kulinarnej pasji opowiedział Robertowi Stockingerowi.
Okolice Peterborough - to własnie tu swoje miejsce na Ziemi znalazł Damian Wawrzyniak. Gotował dla rodziny królewskiej, występował w programach BBC, a także szefował kucharzom podczas olimpiady w Londynie. Teraz, w okresie pandemii, znów pokazał, że Polak potrafi - zaczął wypiekać polskie chleby i roznosić je okolicznym mieszkańcom.
W restauracji McDonald's w Dąbrowie Górniczej wykryto przypadek koronawirusa. Wejście do lokalu zostało zamknięte dla klientów, jednak wciąż można zamawiać jedzenie przez zewnętrzny system McDrive. Miejscowy Sanepid zaapelował do klientów restauracji o natychmiastowe zgłaszanie wszelkich objawów koronawirusa.
Na mapie Zakopanego pojawił się kolejny warty uwagi punkt. To Nosalowy Park Hotel & Spa położony w samy centrum lubianego przez turystów miasta. Częścią tego miejsca jest nowa autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro – Heart by Amaro.
Kto powiedział, że nie można wybrać się na wyjątkową ucztę przygotowaną przez profesjonalną obsługę i jednocześnie cieszyć się piękną scenerią przyrody z dala od lokalu? Jedna ze śląskich restauracji znalazła sposób.
Byliśmy z kamerą na otarciu nowej restauracji Magdy Gessler. Restauratorka zapewnia, że będzie to prosta kuchnia targu rybnego. Po elementy dekoracyjne Magda jeździła do Berlina, Londynu i Afryki. Czy nową restaurację traktuje jako swoje nowe dziecko? Sprawdziła to dziennikarka Dzień Dobry TVN Agnieszka Jastrzębska.
"Żeby być barmanem trzeba mieć bardzo silna psychikę, bo to nie jest zwykła praca. (...) Podają 'driny', świetnie się bawię ... nie, to na tym nie polega". Nazywani są psychologami pierwszego kontaktu, terapeutami lub doradcami życiowymi - barmani. Jak wygląda ich praca od kulis? Zobaczcie.
Do Indii i Polski czuje to samo. Te dwa kraje są jego domem. W Indiach się urodził i wychował, a do Polski przyjechał na studia, tu został i założył rodzinę. Jego pasją jest gotowanie i prowadzenie restauracji. Kartikey Johri od dawna współpracuje z Ambasadą Indii, a od niedawna jest konsulem honorowym Indii we Wrocławiu. Co Kartikey'u Johri mówi jego żona i przyjaciele?
Gotował m.in kopenhaskiej Nomie, na igrzyskach olimpijskich w Londynie, a Jamie Oliver dał mu jedną ze swoich restauracji! Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Damiana Wawrzyniaka, który podbija świat... polskimi przepisami!