Wielkanocne wypieki. Święta zbliżają się wielkimi krokami, czas więc zabrać się za desery, które uprzyjemnią nam święta i zachwycą nasze podniebienie. W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach i aktorka Magdalena Wójcik przygotowały propozycje przepysznych ciast wielkanocnych. Oto one: mazurek śliwkowo-czekoladowy, małe babeczki drożdżowe z lukrem, biszkopt z makiem i serniczki bakaliowe. Palce lizać! Jakie jest Wasze ulubione ciasto?
Mazurki wielkanocne to jeden z obowiązkowych deserów na święta wielkanocne. W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach wraz ze swoimi pomocnikami z MasterChef Junior przygotowała mazurki. Wyobrażacie sobie wielkanocny stół bez mazurka? My też nie! Zobaczcie, mazurki w wykonaniu Ani, Gabrysi i Norberta. Co powiecie na mazurka z białą czekoladą i wiśniami, mazurka czekoladowo-śliwkowego oraz mazurka cytrynowego?
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach przygotowała pyszne makarony, ale w niekonwencjonalnej formie. Co powiecie na carbonarę, ale w postaci tortu lub lasagne z patelni?
Czy jest tu ktoś, kto nie lubi czekolady? ;) No właśnie... Dziś Ania Starmach przygotowała coś dla małych i dużych łasuchów. W kuchni Dzień Dobry TVN króluje czekolada. Co powiecie na: mus czekoladowy, ciastka czekoladowe i brownie? Nam na samą myśl ślinka cieknie ;)
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach udowadnia, że kotlety nie muszą być nudne. Ania zaproponowała kotlety w panierce z ziaren i pestek, z orzechów czy płatków kukurydzianych. Spróbujecie?
"Co zrobić na obiad?" - to pytanie zadaje sobie chyba każdy, kto gotuje dla swojej rodziny. Z pomocą przychodzi Ania Starmach i jej nowa książka kucharska. W kuchni Dzień Dobry TVN, razem z uczestniczką Masterchefa, Sarą Borowiak przygotowały: zupę cebulową, doradę z pomidorami i oliwkami, piersi kaczki z puree oraz mrożone lodowe brownie i tort bezowy z kremem, bo "taki dobry obiad powinien się skończyć deserem". Smacznego!
Ania Starmach niedawno wyszła za mąż. Jak się czuje jako młoda żona? Z jurorką Master Chefa rozmawiała dziennikarka Dzień Dobry TVN Agnieszka Jastrzębska. Młodej parze życzymy wiele szczęścia.
W kuchni Dzień Dobry TVN doszło do szalonego połączenia smaków i osobowości. Operator Dzień Dobry TVN Paweł Gosk i jurorka MasterChefa Ania Starmach przygotowali dla nas: krem z buraka z malinami i rozmarynem, pstrąga z chili i imbirem oraz ciasto czekoladowe z serem pleśniowym.
Musaka (po grecku: moussaka) to zapiekanka składająca się z mielonego mięsa, bakłażanów, ziemniaków i sosu beszamelowego. Brzmi banalnie, ale jak połączyć ze sobą te wszystkie składniki, aby powstało coś niezwykłego? W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach powiedziała, co zrobić z bakłażanem, aby stracił swoją gorycz, jakie mięso będzie idealne do musaki i jak zrobić sos beszamelowy bez grudek.
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Stermach i Paweł Gradowski z Masterchefa zajęli się truflami. Z czym podać tak wyjątkowy i drogi specjał aby wydobyć jego niezwykły smak? Oczywiście z czymś prostym. W garnkach pojawiły się włoskie kluski z ziemniaków, czyli gnocchi. Czym różnią się od polskich kopytek?
Jesień to czas na rozgrzewające dania. W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Staramach i była uczestniczka Masterchefa Marta Ignasiak-Kciuk przygotowały placki ziemniaczane z aromatycznym gulaszem. Z czym jeszcze można podać ten prosty przysmak polskiej kuchni?
W kuchni Dzień Dobry TVN uczestnik MasterChefa Michał Fabiszewski i Ania Starmach przygotowali risotto na trzy sposoby: z grzybami, pesto oraz dynią i kurczakiem. Smacznego!
Ruszyły zdjęcia do pierwszej polskiej edycji MasterChef Junior. Dziennikarka Dzień Dobry TVN Agnieszka Jastrzębska pojechała na plan programu, aby sprawdzić, co się tam dzieje. Dowiedzieliśmy się, kto został jurorem i jaki poziom reprezentują uczestnicy.
W kuchni dzień Dobry TVN Ania Starmach, która przygotowała pyszne i bardzo aromatycznie potrawy. Na naszym stole pojawiły się takie dania jak, potrawka z soczewicy, czy potrawka z czerwonej fasoli.
W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach i uczestniczka programu Masterchef Agnieszka Poprawska przygotowały pyszności, które pozwolą nam zwalczyć chandrę: tartę czekoladową z gruszkami, ciasto bardzo jabłkowe, deser czekoladowo-śliwkowy, pate z kurzych wątróbek z gruszką i jabłkiem oraz pierś z kaczki w sosie śliwkowym. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN gotowała Ania Starmach, która przygotowała kilka potraw z mięsa mielonego. Na naszym stole pojawiły się takie specjały jak: lasagne, kebaby, czy kotlety mielone, ale w nowej odsłonie.
W kuchni Dzień Dobry TVN rządziła Ania Starmach, która na swój warsztat wzięła typowo jesienne warzywa. Ania zaproponowała nam bakłażana z parmezanem, cukinię z kaszą i orzechami oraz spaghetti z sosem dyniowym.
W kuchni Dzień dobry TVN gościliśmy dziś Anię Starmach, która przygotowała takie pyszności jak: leniwe, placuszki serowe czy ciasto cytrynowe. Ania do wszystkich potraw postanowiła dodać lawendę. Kwiat ma podobno słodki smak z lekko cytrusowo-kwiatową nutką...
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach przygotowała smakołyki, do których przepisy zaczerpnęła z czasów PRL-u. Wówczas królowały takie słodkości, jak: blok czekoladowy, szyszki z ryżu preparowanego w toffi, czy lekkie, puszyste pianki. Aż ślinka cieknie! ;)
Skąd Ania czerpie kulinarne inspiracje? Jak mówi: "z głowy, czyli z niczego". Tym razem natchnieniem okazał się dla niej sok jabłkowo-marchewkowy. Ania postanowiła temat rozwinąć i studiu Dzień Dobry TVN udowodniła, że marchewka i jabłko to duet doskonały. W kulinarnych przygotowaniach pomógł jej jeden z uczestników programu "Ugotowani"- Hubert Bisto. W efekcie powstały takie potrawy, jak owsianka jabłkowa z konfiturą marchewkową, szarlotka z marchewką i zupa marchewkowa z jabłkiem. No cóż, wygląda to naprawdę smakowicie!
Moc atrakcji i gorrrrrąca atmosfera! Zapraszamy na rynek we Wrocławiu gdzie, od rana, urzędują nasi reporterzy: Kasia Olubińska, Ania Wendzikowska, Marcin Sawicki i Mateusz Hładki! To już ostatnie miasto, które odwiedzimy podczas naszej pierwszej trasy "Dzień Dobry u Was"! Jak na finał przystało, będzie się działo! Zaśpiewa dla nas Ewelina Lisowska, Jose Torres będzie uczył tańczyć salsę, Wpadną też do nas: Katarzyna Figura i Ryan Gosling... no prawie ;)
Dziś w naszej kuchni kilka prostych, pożywnych potraw, ale z mniejszą ilością kalorii. Wszystkie przepisy pochodzą z najnowszej książki Ani „Lekkość” - Jedz smacznie i chudnij pysznie. - Ideą dobrego samopoczucia jest jedzenie pięciu, zbilansowanych posiłków dziennie - zdradza Ania Starmach, która przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN domową granolę, kolorowe kulki serowe, indyka z warzywami, sałatkę z jabłkiem i kozim serem oraz dorsza z warzywami. Smaczego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach i uczestniczka programu "Ugotowani" Małgorzata Trębacz-Piotrowska przygotowały dania z przepisów, które przywiozły ze swoich wakacyjnych podróży. Na stole znalazły się: szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych, ziemniaki gotowane w mleku kokosowym, smażony makaron z krewetkami i wołowiną, smażone banany, wątróbki drobiowe w sosie z sherry i faszerowane papryczki pimientos.
Kawior to jeden z ekskluzywnych produktów na świecie. Do tej pory kojarzył się z Rosją i Iranem, ale to wkrótce może się zmienić. Doskonały kawior powstaje również w Polsce. Ania Starmach zabrała widzów Dzień Dobry TVN do hodowli jesiotrów. Kim są producenci polskiego kawioru? Jak wygląda hodowla? Jak pozyskuje się kawior? Jak smakuje?
W naszej kuchni od rana, jak mówi Anna Kalczyńska, trzemy do oporu... jabłka na szarlotkę według przepisu Anny Starmach. Koniecznie wypróbujcie przepis na: szarlotkę "sypaną" z orzechami, mus czekoladowy z gruszką, ciasto czekoladowe z wiśniami i deser morelowo-śliwkowy. Jak smakuje mus czekoladowy na ubitej bazie śmietany, a jak ten na z ubitych białek?
Orzechowe lizaki, kulki z mozarelli, łososiowe szaszłyki oraz ziemniaki faszerowane chili con carne - to propozycje Ani Starmach na przekąski, które można przygotować na domową imprezę. Czy zachwyciły prowadzących Dzień Dobry TVN Annę Kalczyńską i Roberta Kantereita?
W świątecznej kuchni Dzień Dobry TVN Ania Stramach, jurorka programu MasterChef przygotowała: karpia z warzywami korzeniowymi, krem z buraków z jabłkiem, tartę z kapustą i grzybami oraz wigilijny kompot z suszu. Smacznego!
Kandyzowaną skórkę pomarańczową, którą wykorzystuje się do świątecznych wypieków można kupić w sklepie. Tylko po co skoro można ją przygotować samemu w domu? Ania Starmach podpowiada, jak to zrobić.
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach zdradziła proste przepisy na świąteczne dania, które zachwycą Waszych gości. Oto one: karp z orzechami, krem z zielonego groszku, sernik w kieliszkach z wiśniami oraz deser z płynną czekoladą.
Dominika Wójciak wygrała 3. edycję programu MasterChef. W kuchni Dzień Dobry TVN wraz z Anią Starmach przygotowała: owsiankę April Bloomfield z miso, carpaccio z pieczonych buraków w pomarańczach z bryndzą, ciasto potrójnie jabłkowe, szarlotkę cynamonową, owsiankę mocno jabłkową. Smacznego!