Pieczony seler w soli
Składniki:
- 500 g selera
- 2 kg soli gruboziarnistej
- 100 g orzechów włoskich
- 100 g pistacji
- 50 g słonecznika
- natka pietruszki
- świeża szałwia
- świeży majeranek
- korzeń chrzanu
- 150 ml oleju
- 50 ml octu
- 50 ml miodu
- 50 g musztardy
Zupa z pasternaku z gruszką i gęsiną
Składniki:
- 5 g korzenia pasternaku
- 100 g marchwi
- 100 g selera
- 100 g cebuli
- 50 g pora
- 500 ml mleka
- 50 g masła
- 250 g gruszek w zalewie
- udko gęsie
Pieczony topinambur z wędzonym łososiem
Składniki:
- 600 g topinamburu
- 300 g wędzonego łososia
- 400 g marchwi
- 150 ml mleka
- 100 g masła
- 150 g jarmużu
- 50 ml oleju
- 200 g czerwonej cebuli
- 50 ml octu
- 200 ml wody
- 2 łyżki cukru, łyżeczka soli
- 100 ml jogurtu naturalnego
Pieczony batat z wędzonym twarogiem
Składniki:
- 600 g batatów
- 200 g twarogu wędzonego
- 100 g orzechów włoskich
- seler naciowy
- 500 ml soku jabłkowego
- 100 g pestek dyni
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
podziel się: